Головна Новини Світ Франція Між США і Китаєм: у чому полягає місія Макрона
commentss НОВИНИ Всі новини

Між США і Китаєм: у чому полягає місія Макрона

Франція вимагає більшої суб’єктності для Європи

7 травня 2024, 23:32
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон намагається досягти більшої суб’єктності для Європи, аби не бути на одній із сторін у протистоянні США і Китаю, вважає політолог Ігор Чаленко.

Між США і Китаєм: у чому полягає місія Макрона

Макрон зустрівся з лідером Китаю. Фото з відкритих джерел

"З одного боку, Макрон хоче стати лідером нового полюсу в геополітиці. Французький лідер намагається виокремити Європу в територіальному вимірі, яка буде мати свою окрему позицію. Тому він активно працює над темою стратегічної автономії Європи. Водночас Макрон боїться можливого конфлікту між Китаєм і США та намагається разом з Європою зіскочити з цього поїзду. Макрон хоче завантажити ВПК та модернізувати всі процеси всередині Європи, а коли настане критичний момент, бути до певної міри золотою акцією між американцями і китайцями", – заявив Ігор Чаленко.

За словами політолога, Макрон вважає неефективними як НАТО, так і ЄС, а тому робить ставку не на Євросоюз, а загалом на європейську спільноту.

"Макрон дивиться ширше. Він робить ставку на європейську спільноту, вважаючи, що ЄС, грубо кажучи, не виліз із штанців. Він хоче залучити до своїх проєктів і Великобританію, і Балкани", – сказав Ігор Чаленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська армія готується до того, що російські загарбники спробують повторити масову атаку на різних напрямках фронту. "Готуємося до найгіршого сценарію. Виходимо з максимальних можливостей ворога, а не з найвірогідніших його дій. Думаємо, як випереджати ворога принаймні у плануванні своїх дій", — розповів командир підрозділу Terra у складі Третьої окремої штурмової бригади Микола Волохов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський наступ відбувається надзвичайно повільними темпами, оскільки майже за рік у районі Бахмута загарбники змогли просунутися лише на 16 км, заявив колишній радник держсекретаря США Метью Брайза. На думку дипломата, Росія не зможе досягти значних територіальних здобутків, а українські військові натомість ставатимуть сильнішими. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини