Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не через ворожі дрони. У ЗСУ розповіли, чому насправді відвели з фронту Abrams
commentss НОВИНИ Всі новини

Не через ворожі дрони. У ЗСУ розповіли, чому насправді відвели з фронту Abrams

Американські танки непогано зарекомендували себе в бою

8 травня 2024, 00:40
Поділіться публікацією:

Відведення американських танків Abrams від лінії бойового зіткнення пов'язано не стільки із необхідністю захисту від дронів, скільки через нерозуміння українських командирів або західних партнерів, як краще застосовувати ці доволі непогані танки, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Не через ворожі дрони. У ЗСУ розповіли, чому насправді відвели з фронту Abrams

Танки Abrams надали Україні США. Фото з відкритих джерел

"У результаті цього не розуміння підбита техніка в непоодиноких випадках ставала трофеєм ворога. І виходячи з останнього факту, ризикну припустити, що танки вступали в бій не так, як рекомендували американці. Тобто не з рубежів ефективного вогневого ураження, а вступали в бій з противником на відстані 500-1000 метрів. При такій безпосередній близькості від противника в умовах відступу навіть злетівша гусениця – це біда. Ніякий "Геркулес" не приїде витягувати танк. Тож трофей у доволі не поганому стані потрапляє до рук ворога", — розповів Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, першопричиною такого застосування техніки є катастрофічний дефіцит української армії в усьому, часткова застарілість американської техніки для умов сучасного бою та вбитий український ВПК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська армія готуються до того, що російські загарбники спробують повторити масову атаку на різних напрямках фронту. "Готуємося до найгіршого сценарію. Виходимо з максимальних можливостей ворога, а не з найвірогідніших його дій. Думаємо, як випереджати ворога принаймні у плануванні своїх дій", — розповів командир підрозділу Terra у складі Третьої окремої штурмової бригади Микола Волохов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський наступ відбувається надзвичайно повільними темпами, оскільки майже за рік у районі Бахмута окупанти змогли просунутися лише на 16 км, заявив колишній радник держсекретаря США Метью Брайза. На думку дипломата, Росія не зможе досягти значних територіальних здобутків, а українські військові натомість ставатимуть сильнішими. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

8 травня 2024, 08:52

Тю..то отвели,то не отвели..


Новини