Головна Новини Суспільство Війна з Росією Замах на Зеленського: що заявили у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Замах на Зеленського: що заявили у США

Представник Держдепу заявив, що це свідчить про аморальність путінського режиму

8 травня 2024, 07:37
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України викрила мережу агентів 5 служби ФСБ, які готували вбивство президента Володимира Зеленського. Гурт також планував ліквідувати голову СБУ Василя Малюка, голову ГУР Кирила Буданова. Як повідомляє портал "Коментарі", на цю інформацію відреагували у Сполучених Штатах Америки. Зокрема представник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу заявив, що це свідчить про аморальність путінського режиму.

Замах на Зеленського: що заявили у США

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Очевидно, що це говорить лише про аморальність, яку ми бачимо з боку режиму Путіна з початку цього конфлікту", – наголосив він.

Зазначимо, як зазначили у прес-службі СБУ, до агентурної мережі ФСБ входили два полковники УДО, які передавали секретну інформацію терористичній Росії. Крім того, за інформацією спецслужб, представники цієї агентурної мережі шукали виконавців серед військових, безпосередньо наближених до охорони Президента. Нібито ці люди мали взяти президента в заручники, а потім і вбити його.

Крім того, як зазначили у спецслужбах, вороги планували вбити Буданова перед Великоднем. Планувалося, що агент ФСБ стежитиме за приміщенням, в якому має бути голова розвідки. Потім, за переданими координатами, планували завдати ракетного удару, далі атакувати за допомогою дронів людей, які залишаться на місці атаки. А після цього завдати ще одного ракетного удару, щоб знищити сліди застосування ворожого безпілотника.

Як стверджують у спецслужбах, завербований ФСБ працівник УДО особисто привіз виконавцю FPV-дрони, а також заряди у РПГ-7 та протипіхотні міни МОН-90.

Наголошується, що Служба безпеки зафіксувала як поїздки полковника УДО за безпілотниками та вибухівкою до іншого регіону України, так і розмову потенційного виконавця теракту з "куратором" із ФСБ.

Служба безпеки України поетапно задокументувала злочинні дії фігурантів та затримала їх.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини