Головна Новини Суспільство Скандали Скандал на Євробаченні: поляки закликають не голосувати за Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал на Євробаченні: поляки закликають не голосувати за Україну

У Польщі розкритикували українську співачку Jerry Heil та закликали не підтримувати Україну на Євробаченні 2024.

8 травня 2024, 08:33 comments16082
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На Євробаченні 2024 стався новий скандал, який пов’язаний з українською співачкою Jerry Heil. Поляків обурив одяг українки у короткому ролику у соціальних мережах. Тепер вони закликають не голосувати за Україну на пісенному конкурсі.

Скандал на Євробаченні: поляки закликають не голосувати за Україну

Українська співачка Jerry Heil на Євробаченні 2024. Фото з відкритих джерел

Alyona Alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria після свого виступу у півфіналі Євробачення 7 травня потрапили у фінал пісенного конкурсу. Однак за день до виступу в соціальних мережах поляків обурило коротко відео в tiktok від Jerry Heil. Українська співачка мала світшоті з написом Banderaciaga. Banderaciaga це обігрування прізвища українського борця за незалежність України 20 століття Степана Бандери та дому моди Balenciaga.


Поляки вважають Бандеру фашистом, націоналістом та звинувачують його у геноциді польського народу, обурились згадці про українського діяча та закликають ігнорувати Україну на Євробаченні 2024.

Наприклад польська депутатка від партії "Нові ліві" Анна-Марія Жуковська заявила, що не буде голосувати за Alyona Alyona та Jerry Heil на Євробаченні 2024.

"Цього разу я не буду голосувати за Україну. Якщо Україна зосередиться на промоції Бандери у своїй історичній політиці, це відштовхне Європу, яка має чітку думку про нацистських колабораціоністів. Я кажу ні націоналістам", — пише Жуковська.

Дехто з поляків у соцмережах закликав перестати викладати історію України в польських школах та дати українським дітям дізнатись "історичну правду". Інші ж вважають, що такий крок Jerry Heil, "це як плюнути полякам в обличчя".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Євробаченні стався скандал через ізраїльську виконавицю, якій пригрозили дискваліфікацією, якщо текст пісні не буде змінено.

Також "Коментарі" писали про те, що спільного між українським борцем за незалежність Степаном Бандерою та іспанським актором Антоніо Бандерасом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини