Головна Новини Світ Німеччина В Берліні заборонили використовувати український прапор: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Берліні заборонили використовувати український прапор: деталі

В столиці Німеччини ввели тимчасову заборону на прапори України та Росії.

8 травня 2024, 09:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поліція Берліну оголосила про заборону використовувати прапор України на масових заходах 8 та 9 травня поблизу радянських меморіалів пам’яті про Другу світову війну. Заборона також стосується прапорів Росії та інших символів.

В Берліні заборонили використовувати український прапор: деталі

Український прапор у Берліні. Фото з відкритих джерел

Берлінська поліція видала указ про заборону на використання прапорів України, Росії, георгіївських стрічок та військової уніформи під час заходів поблизу радянських меморіалів. Відповідний указ стосується російсько-німецького закону про догляд за військовими могилами, який на себе взяла Німеччина у 1992 році.

Як пояснила німецька поліція, "акт пам’яті та поваги до цих меморіалів і монументів має зберігатися також на тлі російсько-української війни".

Крім заборони на символи, також недозволенно проводити марші та співати військові пісні, зокрема вигуки, які можуть прославляти та звеличувати війну в Україні. 

Виключення з цього правила отримали ветерани Другої світової війни, представники та дипломати делегацій держав, які можуть брати участь в пам’ятних заходах. Подібна заборона в Німеччині діяла також минулого року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі причини, чому Німеччина виступає проти конфіскації російських активів та передачі їх Україні. Основними страхами Берліну є те, що такий випадок може спонукати інші країни вимагати від Німеччини поновлення репарацій за наслідки Другої світової війни.

Також "Коментарі" писали про українську порноакторку, яка потрапила в скандал та викликала обурення в соціальних мережах, коли опублікувало фото на якому прикривається українським прапором.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

8 травня 2024, 15:17

И очень правильно сделали. Не нужно смешивать события прошлого и конфликты, которые происходят сейчас.


Новини