Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні пообіцяли багато зброї: днями почне змінюватися ситуація
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні пообіцяли багато зброї: днями почне змінюватися ситуація

В квітні російські окупанти мали видихнутися, але цього не сталося

8 травня 2024, 09:20 comments1794
Поділіться публікацією:

Зі зрозумілих причин ЗСУ досі не отримали основного масиву тієї допомоги, яку мають надати західні партнери. Враховуючи нинішню ситуацію, коли ЗСУ перехоплять ініціативу? Як допомога партнерів вплине на фронт? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Україні пообіцяли багато зброї: днями почне змінюватися ситуація

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Росіяни дійсно йдуть ва-банк

Військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий в інтерв'ю "Українському радіо" висловив думку, що допомога від партнерів, в тому числі США, вже в дорозі, а на фронті вже запрацювала українська артилерія, бо задіяні недоторканні запаси.

Експерт не сумнівається, що допомога надійде дуже швидко в Україну.

"Поки доїжджає те, що в дорозі, то ми вже дозволили собі розпакувати деякі запаси, які до цього були недоторкуванними. Ми залишали якийсь НЗ на випадок прориву фронту. А тепер, коли ми вже бачимо, де саме ящики із новими снарядами в дорозі, то цей НЗ ми можемо дозволити собі використати. Артилерія оживає вже зараз. Бог війни повертається і це дуже багато на що вплине. Як простий піхотинець скажу, що воювати, коли в тебе є прикриття артилерії і без цього, то це дві дуже різні війни", — наголосив Дикий.

За його словами, допомога в дорозі і вона "почне змінювати ситуацію вже буквально днями". Але при цьому наголосив, що ніяка зброя не воює сама. Він нагадав, що в України на фронті були дві критичні проблеми: відсутність снарядів в необхідній кількості та нестача людей.

Євген Дикий сказав, що снаряди доїжджають, а з укомплектованістю підрозділів людьми поки нічого не змінилося. За його словами, зі снарядах ми не могли самі вирішити питання і нам допомагали партнери.

Росія буде й надалі "завалювати" нас трупами своїх бійців

Співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив, що на поставку основної кількості західних озброєнь, про які було оголошено у квітні, піде близько двох місяців. За цей час Україна може втратити певні території.

"Налагодження нашої логістики з постачання на фронт зброї від партнерів потребуватиме часу, можливо місяць-два. А перші результати від отримання зброї від західних союзників ми зможемо побачити лише наприкінці року. Від цього багато що залежить", — сказав Жмайло.

Він підкреслив, що в цій ситуації, коли партії зброї лише надходять, наше військово-політичне керівництво змушене обирати між втратою території і втратою життя військовослужбовців. Водночас зараз наші сили роблять все, щоб не було великих проривів фронту.

За словами Жмайла, якщо темпи надходження західного озброєння будуть високими, якщо союзники будуть виконувати усі взяті на себе зобов’язання, то ми зможемо, якщо витримаємо ці два місяці, десь в середині літа стабілізувати лінію фронту.

"І десь на осінь, на кінець року ми зможемо перехоплювати ініціативу і по-троху руйнувати цю налагоджену  логістику росіян і мати реальні перемоги на фронті", — припускає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому світ проспав початок Третьої світової війни: про що говорять заяви Макрона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

8 травня 2024, 10:43

Як здавали территории, так и будут здавать. С этой воровской, выблядской властью никакой победы не будет. Не бу дет!


Новини