RU
 

ВАКС заочно арештував ексголову Фонду держмайна

Текст: ,  8 травня 2024, 10:26
0
1749
ВАКС заочно арештував ексголову Фонду держмайна
Фото: facebook.com/HACCUkraine
ВАКС заочно заарештував колишнього голову Фонду держмайна

Експосадовець організував злочинне угрупування, що протягом 2019-2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів державних підприємств.

Вищий антикорупційний суд 7 травня заочно заарештував колишнього голову Фонду державного майна України. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зазначається, що експосадовець організував злочинне угрупування, що протягом 2019-2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів державних підприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України - акціонерне товариство Одеський припортовий завод та один із найбільших у світі виробників титанової сировини - акціонерне товариство Об’єднана гірничо-хімічна компанія.

Угрупування також легалізувало доходи, одержані злочинним шляхом, на суму понад 10 млрд грн.

"Після затримання підозрюваного, який перебуває у міжнародному розшуку, і доставки його до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2023 року Дмитра Сенниченка оголосли в розшук. Спочатку він підозрювався у створенні злочинної організації та заволодінні більш як 500 млн гривень коштів АТ Одеський припортовий завод та АТ Об'єднана гірничо-хімічна компанія.

Як відомо, Сенниченко обіймав посаду голови ФДМУ з 19 вересня 2019 року, а заяву про звільнення за власним бажанням він написав у листопаді 2021 року. Верховна Рада задовольнила її лише у лютому 2022 року.

За даними ЗМІ, після свого звільнення Сенниченко виїхав до Іспанії, ще низка фігурантів справи мешкають в Австрії.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: арестФонд госимущества
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі