RU
 

Інформатор російського "воєнкора" наводив ракети на Кривий Ріг

Текст: ,  8 травня 2024, 10:25
0
2666
Інформатор російського  воєнкора  наводив ракети на Кривий Ріг
СБУ затримала інформатора російського "воєнкора"

Служба безпеки своєчасно викрила зрадника та затримала його "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.


Контррозвідка Служби безпеки зірвала ще одну спробу Росії завдати вогневого ураження по локаціях Сил оборони у прифронтовій зоні Дніпропетровської області. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 8 травня.
 
Зазначається, що серед головних цілей ворога були бойові позиції української ППО, яка обороняє Кривий Ріг та прилеглі райони.
 
Щоб скоригувати ракетний удар по об’єктах ЗСУ, окупанти дистанційно залучили свого інформатора - 27-річного місцевого жителя.
 
Його дії координував кремлівський "воєнкор", який входить до медійного пулу Володимира Путіна та співпрацює з російською розвідкою.
 
За вказівкою ворожого пропагандиста його поплічник об’їжджав місцевість, де намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів. Додатково молодик відмічав на картах Google геолокації українських блокпостів та ремонтних баз військової техніки.
 
Отримані відомості фігурант планував месенджером передати окупантам через російського "воєнкора".

 
Служба безпеки своєчасно викрила зрадника та затримала його "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі. У затриманого вилучили мобільний телефон з електронними картами місцевості, де він позначав локації для підготовки повітряної атаки РФ. Крім того, під час обшуку в його помешканні виявлено автомат АК-74 з глушниками та набоями до нього.
 
За даними слідства, фігурант поширював у Telegram-каналах антиукраїнські коментарі й таким чином на початку цього року потрапив у поле зору російського пропагандиста.
 
Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.
 
Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили мережу агентів 5 служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського та інших представників вищого військово-політичного керівництва держави.

Багаторівнева операція. Як РФ хотіла вбити Зеленського

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Серед загиблих на Харківщині - вагітна жінка
За атакою на нафтобазу у Виборзі стоїть ГУР - ЗМІ
Нічна атака росіян: ДПСУ показала знищення дронів
Військовий аеродром та НПЗ в Росії атакували дрони СБУ - ЗМІ
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: СБУКривой РогДнепропетровская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі