RU
 

Коломойського підозрюють в організації вбивства

Текст: ,  8 травня 2024, 10:34
0
4913
Коломойського підозрюють в організації вбивства
Фото: Нацполіція України
Ігор Коломойський буде знаходитись у СІЗО принаймні до 2 червня

Підозрюваний замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній. Для цього він залучив членів банди.

Правоохоронці повідомили підозру в організації замовного вбивства відомому бізнесмену. Про це повідомив Офіс генпрокурора в середу, 8 травня.

Відомство не називає імені підозрюваного, але на оприлюдненому заблюреному фото можна впізнати Ігоря Коломойського. До того ж вказано, що бізнесмен зараз перебуває під вартою через підозру в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом.

За даними слідства, підозрюваний замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства. При цьому він діяв з мотивів особистої помсти.

"Для реалізації злочинних намірів підозрюваний залучив членів банди, яка «спеціалізувалась» на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами. Члени банди здійснили напад на директора однієї з юридичних компаній, нанісши йому удари та ножові поранення в життєво важливі органи. Водночас, цей злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди", – йдеться у повідомленні.

Таким чином бізнесмену повідомили про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства (ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, п.п.11, 12, ч.2 ст.115 КК України).

Наразі здійснються слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Ігор Коломойський отримав підозру за статтями: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом він отримав ще дві підозри: про виведення з Приватбанку загалом 15 млрд гривень.

Бізнесмен перебуває у СІЗО. 22 квітня суд продовжив строк запобіжного заходу Коломойському у вигляді тримання під вартою до 2 червня, але знову зменшив альтернативу застави – з 2,4 млрд гривень до 1,96 млрд гривень.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинаубийстваКоломойскийубийствоИгорь Коломойский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі