Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Литві заявили про готовність відправити свої війська в Україну: чого чекають
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві заявили про готовність відправити свої війська в Україну: чого чекають

Литва чекає на запит від України щодо відправлення литовських солдатів на українські території.

8 травня 2024, 10:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте заявила, що має парламентський дозвіл на відправку литовських військ в Україну. За її словами наразі цього не було зроблено, адже Україна не просила про це Литву.

У Литві заявили про готовність відправити свої війська в Україну: чого чекають

Прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю виданню Financial Times Інгріда Шимоніте повідомила про готовність Литви відправити свої війська в Україну. За словами Шимоніте, литовські солдати виконували б в Україні навчальні та тренувальні місії. Попри наданий дозвіл від парламенту Литви, українська влада ще не просила литовський уряд йти на такий крок.

Також Інгріда Шимоніте прокоментувала можливу реакцію Росії на відправку литовських військ в Україну. За словами литовської прем'єрки, у Кремлі постійно висловлюють погрози, на які не потрібно зважати, щоб допомагати Україні у війні.

"Якби ми просто думали про відповідь Росії, то не змогли б нічого надіслати. Кожного другого тижня ви чуєте, що комусь погрожують ядерним бомбардуванням", — говорить Шимоніте.

Також прем'єрка відповіла на питання щодо можливості депортувати українських чоловіків з Литви в Україну. За її словами, у Литві не будуть шукати українських чоловіків, щоб потім депортувати їх. Шимоніте додала, що Європейський союз надав їм захист до березня 2025 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Естонія прийняла рішення щодо українських чоловіків біженців з недійсними паспортами.

Також "Коментарі" писали про президента Франції Еммануеля Макрона, який назвав дві умови за яких Париж може відправити свої війська в Україну. За його словами це може статись при падінні українського фронту та запиту від України про допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини