Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому США надають Україні дозовану військову допомогу: чого бояться у Вашингтоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому США надають Україні дозовану військову допомогу: чого бояться у Вашингтоні

Історик Сергій Плохій заявив, що США мають стратегічну ціль не допустити, щоб війна в Україні стала початком Третьої світової війни.

8 травня 2024, 11:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український історик Сергій Плохій вважає, що США надають Україні обмежену підтримку у війні проти Росії через небезпеку початку Третьої світової війни, яка може відбутись з застосуванням ядерної зброї. 

Чому США надають Україні дозовану військову допомогу: чого бояться у Вашингтоні

Історик пояснює, чому США надає дозовану допомогу Україні. Фото з відкритих джерел

Історик Сергій Плохій в інтерв'ю "Голос Америки" пояснив, чому Путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. За його словами, Путін подібно до Гітлера анексував чужі території та спочатку не отримав за це серйозних наслідків, однак у майбутньому військовий конфлікт в Україні може перерости в глобальну війну.

"Ніхто не планував Першу світову, ніхто не планував Другу світову війну. Для Гітлера це була спроба взяти під контроль ще одну країну. Перед тим він Словаччину взяв і ніякої війни не почалося. Для Путіна це була просто спроба ще раз повторити електоральний успіх... який прийшов з анексією Криму. Вона планувалася як обмежена в часі до двох тижнів військова операція, спеціальна військова операція", — говорить історик.

За його словами, Світові війни стають за певною "логікою подій", тому США має страх перед тим, щоб війна в Україні не стала початком Третьої світової війни.

"Світові війни стаються не за дизайном. Вони стаються за якоюсь логікою подій. Переростання війни в Україні, російсько-української війни, у Світову війну – це є найбільший головний біль у Вашингтоні. Тобто це головна причина дозування обмеження підтримки", — пояснює Сергій Плохій.

За словами українського історика війна в Україні може перерости у глобальний конфлікт, однак це не обов’язково станеться. Плохій наголошує, що це залежатиме від поведінки Росії та союзників України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський порівняв російську військову агресію з діями часів Другої світової війни.

Також "Коментарі" писали про чотири нейтральні країни Європи, які після вторгнення Росії надіслали запит до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 травня 2024, 10:24

Чому наші корумповані боягузи говорять одне роблять інше? Весь час кричали у відосиках що Росія розуміє тільки силу. І саме у дні інавгурації і победобесся, коли треба було показати свою силу, показали бандерівську слабкість. На Росії все пройшло спокійно і святково у відповідь Росія запустила ракети. Досить проросійських договірняків і корупції цієї абсолютної зрадницької влади Єрмака!


Новини