Румунія обговорює передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot

Уряд Румунії готовий обговорити з партнерами передачу Україні ЗРК Patriot.

Про це повідомив президент Румунії Клаус Йоганніс (Klaus Iohannis) під час брифінгу з журналістами після зустрічі з президентом США Джо Байденом (Joe Biden) 7 травня.

“Президент Байден згадав про це … під час нашої зустрічі, і я сказав, що відкритий для обговорення. Я маю обговорити це у Вищій раді оборони, щоб зрозуміти, що ми можемо запропонувати і що можемо отримати натомість, тому що неприйнятно залишати Румунію без протиповітряної оборони”, – сказав Йоганніс.

До речі, зараз на озброєнні Румунії є одна батарея Patriot. Крім Румунії американський ЗРК також стоїть на озброєнні інших європейських країн. Наприклад, Греції, Польщі та Швеції.

Patriot – це зенітно-ракетний комплекс, розроблений американською компанією Raytheon. Він складається з ракети повітряного перехоплення і високопродуктивної радарної системи. Імовірність ураження літака становить 0.8-0.9, тактичної ракети – 0.6-0.8. Вартість однієї ракети становить близько 3 млн доларів. На озброєнні України зараз стоїть 3 батареї ЗРК Patriot. Найближчим часом ЗСУ отримають четверту систему.

Джерело gagadget

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше