Головна Новини Світ Італія Чи настав час домовлятися про мир з Путіним: Італія озвучила позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи настав час домовлятися про мир з Путіним: Італія озвучила позицію

Президент Італії Серджо Маттарелла розповів, як бачить закінчення війни в Україні

8 травня 2024, 12:22
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна в Україні триває вже третій рік, і Італія, її міжнародні партнери та люди в усьому світі віддані досягненню мирного та довготривалого вирішення конфлікту. Проте це не може будь-яке рішення, аби лишень припинити вогонь, не кажучи вже про рішення, яке б винагородило агресора і принизило тих, на кого він напав, створивши небезпечний прецедент для всіх. Як інформує портал "Коментарі", про це на Генеральній Асамблеї ООН заявив президент Італії Серджо Маттарелла, інформує агентство АР.

Чи настав час домовлятися про мир з Путіним: Італія озвучила позицію

Президент Італії Серджо Маттарелла. Фото: з відкритих джерел

Президент Італії наголосив, що мир в Україні можливий лише тоді, коли буде відновлено суверенітет і територіальну цілісність країни, а не винагороджено Росію за агресію. 

"Якщо мир має бути справедливим і довготривалим, він повинен ґрунтуватися на благородних і невід'ємних принципах міжнародного права і Статуту ООН", – додав він. 

Маттарелла зазначив, що Італія, яка зараз головує в G7, та багато міжнародних партнерів виступили на захист України, щоб підтримати принцип солідарності з державами, які зазнають нападів із порушенням Статуту ООН.

"Жодна держава, незалежно від того, наскільки вона потужна чи оснащена загрозливим ядерним арсеналом, не може думати про порушення принципів, включаючи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність іншої країни, не наражаючись на санкції", – зазначив президент.

Маттарелла наголосив, що закінчення двох світових воєн і розпад Радянського Союзу принесли нову надію Європі, і що "Росія несе велику історичну відповідальність за те, що повернула війну в серце європейського континенту".

Президент Італії підкреслив, що вторгнення Росії в Україну – це не просто регіональний конфлікт. Війна в Україні призвела до дефіциту продовольства та енергії, особливо в деяких частинах Африки, сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони Італії пояснив, чому санкції не спрацювали та закликав використати дипломатію для досягнення миру в Україні




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://apnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини