close-btn

Основні причини падіння крипторинку сьогодні

Через кілька днів після відновлення крипторинок знову зіткнувся з черговим спадом. Загальний обсяг торгів зменшився до найнижчого рівня за останні тижні

Основні причини падіння крипторинку сьогодні

Фото згенеровано за допомогою chatgpt.com

Зниження загального обсягу торгів до $63,63 млрд свідчить про повільний рух крипторинку, але й інші фактори вказують на те ж саме. Наприклад, загальна капіталізація криптовалют впала до $2,3 трлн лише за один день.

Результатом падіння ринку стало зниження цін на Біткоїн та Ethereum. Біткоїн торгується на рівні $62 200 після падіння на 2,11%, а ціна Ethereum становить $ 2 999 після зниження на 2,25%. Схоже, що падіння продовжується та тягне за собою і решту криптовалют.

Причини сьогоднішнього падіння крипторинку

Крипторинок рухався в боковому тренді протягом декількох тижнів і лише в останні кілька днів продемонстрував невеликий сплеск. Але ситуація була порушена сьогоднішнім падінням, спричиненим новими регуляторними проблемами для ринку криптовалют. Крім того, падіння спотових ETF на Біткоїн і найнижчий приплив біржових коштів погіршили настрої інвесторів.

SEC втручається в крипторинок

Robinhood стала наступною мішенню SEC, оскільки біржа отримала повідомлення Wells від цього американського регулятора. Robinhood розкрила цю інформацію в понеділок у своєму звіті й заявила:

“4 травня 2024 року RHC отримала “повідомлення” від співробітників Комісії з цінних паперів і бірж США (далі – “Співробітники”), в якому йшлося про те, що Співробітники повідомили RHC, що вони прийняли “попереднє рішення” рекомендувати Комісії подати позов до суду проти RHC за звинуваченням у порушенні розділів 15(а) і 17А Закону про цінні папери та біржі від 1934 року, зі змінами та доповненнями.”

В результаті цього біржа вирішила припинити торгівлю будь-якими криптовалютами, які були визнані або названі SEC цінними паперами. Це не перший випадок, коли Robinhood прибирає підтримку криптовалют. Раніше, коли SEC мала справу з Binance і Coinbase, назвавши Cardano, Solana і Polygon цінними паперами, Robinhood негайно видалила ці три криптовалюти.

Послідовний відтік коштів з біткоїн-ETF

Минулий тиждень став четвертим тижнем поспіль, коли на криптовалютному ринку спостерігався посилений відтік коштів з ETF, а AUM (активи в управлінні) зменшилися на $251 млн. Цей відтік продовжився, попри запуск гонконзький біржових фондів на Біткоїн та Ethereum. Максимальний відтік був зафіксований у випадку з Біткоїном, коли з фондів було виведено $284 млн.

Цей безперервний відтік коштів знизив популярність біткоїн-ETF, що безпосередньо вплинуло на ціни на Біткоїн.

На противагу цьому, Ethereum перервав свою тижневу серію відтоків з рекордним притоком у розмірі $30 млн. Таким чином, загальний обсяг притоку склав $307 млн лише за перший тиждень з моменту запуску гонконзьких ETF.

Найнижчий за десять років рівень притоку біткоїнів на біржах

Окрім втрат у притоці біржових ETF, притік біржових інвестицій впав до найнижчого рівня за останнє десятиліття. Як і у 2015 році, притік біткоїнів на біржі зараз становить лише 20 тис BTC. Щобільше, довгострокові власники призупинили розповсюдження біткоїнів, щоб накопичити їх.

Крипторинок може побачити повний спадний тренд, оскільки Біткоїн рухається до зони накопичення. Деякі аналітики навіть говорять про ймовірність того, що головна криптовалюта перетне позначку в $50 тис перед тим, як повернутися до історичного максимуму.

Ви могли пропустити:

google news