Пошкоджено будинки, навчальні заклади, транспорт: наслідки атаки РФ по Запоріжжю (ВІДЕО)

Наслідки удару Росії по Запоріжжю. Фото: zp.dsns.gov.ua

Сьогодні вранці, 8 травня, російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю. Внаслідок атаки постраждали об’єкти критичної та цивільної інфраструктури, інформує FREEДОМ.

За словами рятувальників, через влучання сталася пожежа в гаражному кооперативі, вибухова хвиля від іншої ракети пошкодила будівлю і службові приміщення однієї з пожежних частин. Також вибито шибки в кількох багатоповерхівках, пошкоджено трамвай, який рухався за маршрутом. 

Одна з ракет упала на території міського парку. Загиблих і травмованих немає, повідомили рятувальники.  

“Рятувальники, які прибули на місце події, проводили оперативні заходи з пошуку ймовірних постраждалих і ліквідували пожежі, що виникли внаслідок обстрілу. На щастя, загиблих і травмованих немає”, — зазначив заступник начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області Олексій Пуга. 

За даними голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, внаслідок російської атаки в місті пошкоджено 15 житлових будинків і шість нежитлових, три навчальні заклади та один заклад охорони здоров’я.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня РФ завдала масованого комбінованого удару по Україні. Ворог застосував 76 засобів повітряного нападу — 55 ракет і 21 ударний безпілотник типу “Шахед”.

Прямий ефір