RU
 

Уряд створив штаб підготовки до опалювального сезону

Текст: ,  8 травня 2024, 14:21
0
206
Уряд створив штаб підготовки до опалювального сезону
Фото: Міненерго України
Наступний опалювальний сезон в Україні буде складним

До штабу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад.

Кабмін створив штаб підготовки до наступного опалювального сезону. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram в середу, 8 травня.

"До його складу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад. Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів", – написав він.

Крім того, за словами Шмигаля, у штабі активніше залучатимуть допомогу від партнерів і працюватимуть над вирішенням боргової кризи в енергетиці.

"Зробимо усе, щоб наступної осені та взимку в оселях усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання", – зазначив очільник уряду.

Крім того, Шмигаль повідомив, що уряд ухвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшив уп'ятеро субсидії на електроенергію для жителів Харківської області, які залишилися без світла через російські атаки.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня росіяни запустили понад 50 ракет та десятки "шахедів" по енергетичній інфраструктурі у шести регіонах України. ППО збила більшість цілей, але не обійшлося і без влучень.

Пізніше в Укренерго заявили, що сьогодні увечері можливі відключення світла по всій Україні

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинаэнергетикаэлектроэнергияКабмин Украиныправительствоотопительный сезонправительство Украиныштабэнергоснабжение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі