Головна Новини Світ Росія У Міноборони РФ сказали, чому вони вдарили по об'єктах енергетики в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони РФ сказали, чому вони вдарили по об'єктах енергетики в Україні

У Міноборони країни агресора заявили, що завдали «удару у відповідь», оскільки нібито Україна також намагається завдати шкоди російській енергетиці

8 травня 2024, 14:24
Поділіться публікацією:

Як заявили в Міноборони країни-агресора, вранці 8 травня по території України було завдано ракетного удару. Його метою стали об'єкти енергетики та підприємства військово-промислового комплексу.

У Міноборони РФ сказали, чому вони вдарили по об'єктах енергетики в Україні

Російська ракета

"Сьогодні вранці Збройними силами Російської Федерації завдано групового удару високоточною зброєю великої дальності морського і повітряного базування, аеробалістичним гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинжал", а також безпілотними літальними апаратами по об'єктах енергетики, а також підприємствам військово-промислового комплексу України",
— сказано в повідомленні оборонного відомства країни-агресора.

Як завжди, у Росії стверджують, що нібито всі "цілі удару досягнуто".

Крім того, у ворожому міністерстві повідомили, що удару по території України нібито завдано у відповідь на спроби київської влади завдати шкоди об'єктам російської енергетики.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК, серйозно пошкодивши обладнання. При цьому в Міненерго повідомили, що в ніч проти 8 травня були атаковані об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Через такі атаки, як попередили в "Укренерго", вже ввечері на території всієї України можливі відключення світла.

При цьому міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон раніше звертав увагу на те, що терористична Росія обстрілює всю територію України і знищує об'єкти цивільної та критичної інфраструктури. Саме тому він заявляв, що Київ має абсолютне право бити по території РФ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини