Серія книг "Серед своїх": Yakaboo знайомить українців з творами сучасних авторів

Книги з серії "Серед своїх". Скриншот: kanaldim.tv

Національна книжкова платформа Yakaboo вирішили об'єднати твори сучасних авторів у серію книжок під назвою "Серед своїх". Як виникла така ідея та чиї книги включили в серію, дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Космічна фантастика "Колонія" Макса Кідрука, психологічний трилер "Я бачу вас цікавить пітьма" та містичний детектив "Білий попіл" Іларіона Павлюка — книжкові хіти в українських книгарнях. "Воєнної розвідки України" Артема Шевченка теж один з лідерів продажу. Ці книжки абсолютно різні за жанрами й закладеними в них сенсами. Втім, вони написані авторами українцями в сучасній Україні для сучасного читача. Повномасштабна війна триває вже понад два роки, і за цей час українці дізнались про себе і свою культуру багато нового. Зокрема, відкрили багатогранність української літератури XXI століття. Більше почали читати й писати книги рідною мовою.

"Ми бачимо інтерес до української сучасної літератури. Багато українців хочуть читати книги, які пишуться зараз сучасною мовою, та порушують сучасну проблематику. Ідея виникла досить спонтанно, оскільки в нас є різні автори, яких об'єднує те, що вони тут і зараз живуть разом з українцями. Ми вирішили, що ми хочемо презентувати їх творчість у серії "Серед своїх". Адже ми знаходимося в Україні серед своїх, а завдяки Збройним силам України маємо таку розкіш, як творчість, співтворчість та виготовлення книжок", — каже виконавча директорка Yakaboo Publishing Катерина Ісаєнко.

Нова серія "Серед своїх" поєднує як твори відомих авторів, так і яскраві дебюти. Зокрема, тут можна побачити легку іронічну прозу Наталії Кальченко та серйозну есеїстику Анатолія Дністрового.

"Оскільки я все життя пишу, то в мене було дві пропозиції, які ми реалізували. Перший том це "Паноптикум. Література". Це вибрана есеїстика та статті за 25 років моєї діяльності. Другий том — багатовекторний. Гадаю, ним зацікавляться політтехнологи, політологи, соціологи", — повідомив письменник Анатолій Дністровий.

Також до серії "Серед своїх" увійшла збірка творів відомого українського письменника фантаста Олексія Тимошенка. Книга "Майстер ілюзій" складається з 18 оповідань, в яких автор розповідає фантастичні історії, використовуючи свій науковий досвід.

"Деякі твори присвячені штучному інтелекту та стосункам людини й роботів. Є твори, пов'язані з подорожами в часі. Окрім того, я використовую міфологічні сюжети в окремих історіях. В історіях присутній міцний науковий ґрунт, оскільки я займаюся наукою. Тож, звісно, це відображається в текстах", — зізнався письменник фантаст Олексій Тимошенко. 

Нині видано чотири книги з серії "Серед своїх". Вони у вільному продажу. Незабаром планують вихід ще трьох книг. Придбати книги та ближче познайомитися з творчістю сучасних українських авторів можна на офіційному сайті Національної книжкової платформи Yakaboo, або ж у їхній книгарні на Хрещатику.

Читайте також: Проєкт "Галерея світової прози. Європейська візія": кого зацікавить унікальна серія книжок від Yakaboo Publishing

Прямий ефір