Співробітнику УДО загрожує довічне ув’язнення 

Головне за день:

Поліція завершила розслідування вбивства підлітка на фунікулері в Києві, внаслідок якого працівнику Управління державної охорони загрожує довічне ув’язнення.

Пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що підозрюваний перебуває під вартою. У них підкреслили, що працівника УДО затримали та негайно відсторонили від посади. Його керівництво надало всю необхідну допомогу в розслідуванні.

Слідчі встановили, що злочин був скоєний з хуліганських мотивів, тому підозру перекваліфікували на ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, що передбачає довічне ув’язнення.

Зараз розслідування завершено, і справу буде передано до суду після ознайомлення захисту з матеріалами.

Також читайте: Колега Ківалова загинув унаслідок удару по Одесі

Трагедія сталася 7 квітня на станції фунікулера в Києві, коли чоловік під час конфлікту штовхнув неповнолітнього хлопця, який впав та отримав смертельне поранення.

Потерпілим виявився 16-річний Максим Матерухін. Поліція заявила, що причетним до трагедії є 29-річний Артем Косовий, який є співробітником Управління державної охорони України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦