Хакери зламали систему з інформацією про британських військових

У Британії через невідому кібератаку стався витік інформації про військовослужбовців збройних сил Сполученого Королівства.

Про це повідомляє The Guardian.

За інформацією урядовців, до рук зловмисників потрапило понад 270 тисяч відомостей про військових збройних сил Сполученого Королівства: імена, банківські реквізити та адреси проживання нинішніх і колишніх військових.

Вважається, що за цією кібератакою стоять китайські хакери, які не раз зламували британські оборонні сайти та виборчі дільниці. Як зазначають у виданні, витікання інформації відбулося щодо тих військових, які з січня 2018 року перебували на службі, а також резервістів та ветеранів. При цьому інформація про військових та членів спецпідрозділів і таємних служб не потрапила до цього витоку, оскільки це адмініструє інша система. Вважається, що хакери понад тиждень перебували у мережі, але не чинили жодних дій щодо викрадення інформації.

У серпні 2021 китайські хакери вже зламували виборчі комісії, звідки витягнули контактну інформацію військових. Після цього військові почали отримувати повідомлення щодо власних рахунків та з погрозами, що інформація про них прямує до Пекіну.

Раніше стало відомо, що російські військові хакери атакують мобільні пристрої українських військових, щоб отримати таємну інформацію про бойові дії.

Також, за даними «Голосу Америки», рф використовує шахрайські сайти для збирання особистих даних тисяч українських військових та їхніх родичів.

Російські шпигунські програми були розроблені для викрадення даних, які українські військові надсилають з мобільних пристроїв на систему супутникового зв’язку Starlink. Наразі невідомо, наскільки успішними були російські спроби злому.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше