RU
 

Проросійська партія в Австрії балотується з антиукраїнським плакатом

Текст: ,  8 травня 2024, 15:44
0
3201
Проросійська партія в Австрії балотується з антиукраїнським плакатом
Фото: Getty Images
Великими буквами через весь плакат проходить напис "Зупинити ЄС-божевілля"

Основний виборчий плакат партії зображує українців, як прихильників війни, яку проти України розв'язала Росія.

Правопопулістська Австрійська партія свободи (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ), відома своїми проросійськими позиціями, використала в передвиборчій агітації на виборах у Європарламент антиукраїнську тему. Зокрема, вона виставила українців разом з Єврокомісією прихильниками війни. Про це повідомляє Укрінформ.

Основний виборчий плакат FPÖ, який поширюється як на інформаційних онлайн-ресурсах партії, так і у вуличній агітації, стосується теми війни РФ проти України та підтримки українського народу з боку Європейського Союзу. При цьому там нема не тільки засудження розв’язаної Кремлем війни, але й навіть згадки про Росію як агресора.

На постері зображено Президента України Володимира Зеленського та Президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, які цілуються на тлі руїн та військової техніки. Колаж має підпис "фон дер Ляєн та Зеленський", а збоку - "розпалювання війни".

Також виборчий плакат FPÖ відсилає до проблем міграційної кризи, пандемії коронавірусу та зміни клімату з натяком на неефективність ЄС у реагуванні на них. Великими буквами через весь плакат проходить напис "Зупинити ЄС-божевілля".

На таку передвиборчу агітацію у соцмережі Х відреагував посол України в Австрії Василь Химинець, назвавши неприйнятними ці маніпуляції.

"Австрійська партія свободи дуже сильно маніпулює такими плакатами, перш за все підміняючи місцями винуватця і жертву... Абсолютно неприйнятно!" - написав він.

Вибори до Європарламенту в Австрії пройдуть 9 червня. Австрійська партія свободи нині лідирує в виборчих вподобаннях – за неї зголосилися проголосувати 26% респондентів, свідчать результати опитування.

Українське посольство в Австрії направило до МЗС країни офіційну ноту, в якій засудило стратегію Партії свободи (FPÖ) маніпулятивно і спотворено висвітлювати причини та зміст російської повномасштабної агресії.

"Посольство... направило до МЗС Австрії офіційну ноту, в якій засудило стратегію FPÖ маніпулятивно і спотворено висвітлювати причини та зміст російської повномасштабної агресії, що, серед іншого, є знущанням і образою українського народу й створює підстави для виправдання воєнних злочинів росіян в Україні", - повідомили у дипмісії.

Політики стверджують, що зміст плаката не має антиукраїнського характеру, а є критикою бездіяльності президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, яка "не вживає достатніх заходів задля налагодження мирного процесу".

Посольство використовує як дипломатичні канали, так і публічний простір, щоб звернути увагу на неприйнятність стратегії Австрійської партії свободи, "що прагне здобувати політичний капітал на основі брехні та відвертих маніпуляцій".

Нагадаємо, Австрія оголосила двох дипломатів з РФ персонами нон-грата. МЗС країни ухвалило таке рішення після того, як в місцевих ЗМІ з'явився матеріал про їхню причетність російської розвідки.

Росія намагалася вплинути на політичний процес в Австрії - канцлер

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетПідсумки 19.05: Перемога Усика і знищення Ковровця
Генштаб описав ситуацію на Харківщині
Відключення електроенергії: як вплине потепління
РФ зібрала третину своїх ракетоносців в Оленьї: ЗМІ назвали небезпеку
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинаАвстрияпосольствоПартиякритикаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі