Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки Україна отримала танків Leopard 1
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки Україна отримала танків Leopard 1

Німеччина затрималась з поставками танків до України через їх модернізацію. Проте цю проблему вдалось вирішити.

8 травня 2024, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна вже понад два роки застосовує західну зброю у війні проти Росії, зокрема це стосується і танків. Німецький ресурс WirtschaftsWoche підрахував кількість танків Leopard 1, які отримала Україна, а також вказав скільки їх буде надано Києву найближчим часом.

Стало відомо, скільки Україна отримала танків Leopard 1

Німецькі танки Leopard 1. Фото з відкритих джерел

Серед західних танків, які потрапили на фронт одними з перши були німецькі танки Leopard 1. Виявилось, що замість обіцяних міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у лютому 2023 року 100 танків до кінця року, Україна отримала лише 30 танків Leopard 1. Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен розкритикував німецького колегу зазначивши, що "німці запізнились" з поставками танків в Україну. 

Як вказує ресурс WirtschaftsWoche головною причиною цього стали проблеми з обслуговуванням та модернізацією танків, вік яких подекуди сягав 40 років. Згодом німці подолали ці проблеми, а українські військові отримали західну техніку. Наразі Україна отримала 90 танків Leopard 1, 60 з яких буди відправлені Німеччиною, а 30 доставила Данія. 

Крім того, очікується, що до червня 2024 року закінчать ремонт та модернізацію ще 20 танків Leopard 1, які згодом будуть відправлені в Україну. WirtschaftsWoche зазначають, що у другому півріччі Україна може розраховувати ще на 25 німецьких танків. Це означає, що до кінця 2024 року Україні загалом буде передано 135 танків Leopard 1.

Танки Leopard 1 мають гірше бронювання, ніж нові моделі Leopard 2. Однак це також означає, що вони легші, мобільніші та можуть використовуватись у багнистій місцевості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Москві показали американський танк.

Також "Коментарі" писали про спробу росіян використати "танки-черепахи", яка закінчилась для них катастрофою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини