Згідно з даними «Схем», заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький опинився під підозрою у махінаціях із податками та нерухомістю. 

Журналісти розкрили, що Вербицький орендує двоповерховий таунхаус в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві, який належить бізнесмену Віктору Павільчу з Одещини. Відповідно до документів, майно придбано племінником Вербицького за заниженою ціною у 2 мільйони гривень, що у шість разів менше, ніж його ринкова вартість.

У своїй майновій декларації за 2023 рік Вербицький вказав, що з 3 листопада 2023 року орендує будинок площею 155 кв. м. Натомість журналісти встановили, що цей будинок – таунхаус під назвою QDRO tetra, який є власністю Віктора Павільча. Останній попередньо передав право власності на таунхаус через довіреність своєму племінникові Євгенію Вербицькому, братові заступника генпрокурора.

Дмитро Вербицький був присутній під час угоди про купівлю, стверджуючи, що йому було поручено контролювати правильність оформлення документів.

У коментарі Віктор Павільч заявив, що покупка майна була спільним рішенням родини, проте відмовився розкривати деталі угоди, заявивши, що зробить це лише на вимогу правоохоронних органів. Щодо питань щодо заниженої ціни на майно, Дмитро Вербицький відповів, що був ознайомлений лише із ціною, зазначеною в документах.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зазначимо, що раніше ДБР розпочало кримінальне провадження щодо діяльності компанії-забудовника, проте поки активних дій по цьому провадженню не зафіксовано, а сам Вербицький заявив, що не має повноважень стежити за розслідуванням ДБР.

Популярне: