Путін давно не здатний до переговорів, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: hromadske.radio

Багато країн Заходу не визнають легітимність Володимира Путіна. Це підтверджують рішення міжнародних організацій, заяви деяких лідерів та ігнорування “інавгурації”. Але є й низка країн, які так чи інакше приймають чинний уряд Росії. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла політична аналітикиня і головна редакторка порталу After Еmpire Ольга Курносова.

“З Путіним комунікувати абсолютно немає про що, він давно вже ні до яких переговорів не здатний. ПАРЄ ухвалила рішення, що він не є легітимним президентом, більшість країн не прислали своїх представників на “інавгурацію”. Це говорить, що його не вважають зараз легітимним президентом”, — сказала вона.

Франція надіслала посла на “інавгурацію” Путіна, і це показує, що президент Еммануель Макрон веде велику політичну гру, зазначила експертка.

“З одного боку, в Путіна є друзі європейські — Угорщина або Словаччина. Макрон зараз грає велику політичну гру, і Франція займає окрему позицію”, — сказала вона.

США не відправляли представників на “інавгурацію” Путіна, але визнають його президентом.

“Вашингтон іноді спілкується і з людожерами, або диктаторами та тиранами, тому що формально вони очолюють ту чи іншу країну. Це не означає, що ці вибори визнаються”, — констатувала Курносова.

Читайте також: “Інавгурація” Путіна серйозно відрізнялася від попередніх і була явно схожа на помазання на царство, — Курносова

Прямий ефір