RU
 

Затримано сімох ухилянтів, які на одному човні планували перепливти Тису

Текст: ,  8 травня 2024, 16:57
0
1826
Затримано сімох ухилянтів, які на одному човні планували перепливти Тису
Фото: ДПСУ
Семеро чоловіків мали розміститися в одному гумовому човні

Прикордонники помітили чоловіків, коли ті надували човен. Останні кинулись в річку, та зрозуміли, що не зможуть її подолати.

Сімох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Угорщини, витягли з Тиси 7 травня прикордонники Мукачівського загону. Організатори схеми незаконного виїзду дали чоловікам один човен на всіх, помпу та вказали напрямок до річки. Про це інформує Державна прикордонна служба України (ДПСУ) на своєму сайті в середу, 8 травня.

"Перевіряючи надану оперативниками загону інформацію про можливу протиправну діяльність, наряд відділу Вилок помітив групу осіб, які намагались накачати гумовий човен. Побачивши прикордонників, зловмисники покинули плавзасіб та побігли до річки. Наздогнати втікачів вдалось за 20 метрів до держрубежу. Чоловіки вже встигли зануритися у воду та зрозуміли, що подолати річку не зможуть. За допомогою прикордонників горе-втікачі змогли вийти на берег", - йдеться в повідомленні.

Затриманих доставили у підрозділ для з’ясування обставин правопорушення, а також для надання можливості висушити особисті речі та одяг. Серед затриманих троє закарпатців, троє чоловіків з Хмельниччини, один з Кіровоградщини та один з Львівщини.

Чоловіки розповіли, що мали намір незаконно потрапити в Угорщину, тому знайшли в соцмережах ділків, які пообіцяли їм допомогти перетнути кордон через офіційні пункти пропуску.

"З прибуттям у селище Вилок, чоловікам повідомили, що в пунктах пропуску неможливо буде перетнути кордон, а тому прийдеться перепливати річку. Надали чоловікам один човен на всіх, помпу та вказали напрям руху до Тиси", - зазначили прикордонники.

Чоловіки мали заплатити переправникам від 6 до 7,5 тисяч доларів з кожного. Один із них вже навіть встиг розрахуватися за такий "сервіс".

Правоохоронці склали адмінпротоколи, а також встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

Як ми вже писали раніше, річці Тиса виявили тіла трьох потопельників.

ДПСУ показала ухилянтам небезпечну Тису

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Воєнний стан в Україні
У Міноборони пояснили, що загрожує за відмову оновлювати дані в ТЦК
У мережі з'явився фейк про "посилення" ТЦК на Дніпропетровщині
Затримано прикордонника, що застрелив чоловіка при спробі перетнути кордон
Одеський обласний ТЦК відреагував на затримання чоловіка в маршрутці
Військовозобов’язаним почали вклеювати у військовий квиток штрих-код
СПЕЦТЕМА: Воєнний стан в Україні
ТЕГИ: УкраинаВенгрияЗакарпатьеграницарекалодка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі