close-btn

Німецький держбанк випустить цифрові облігації на блокчейні

Німецький KfW вже експериментував з випуском цифрових облігацій та збирається зробити наступний крок, випустивши облігації на основі блокчейну

KfW випустить цифрові облігації на блокчейні

Фото: freepik.com

Німецький державний банк, Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), робить крок у сферу блокчейну, анонсувавши випуск перших цифрових облігацій у формі криптовалютного цінного паперу, йдеться в пресрелізі банку.

Процес планується завершити влітку 2024 року. Наразі запущено підготовчий етап, який триватиме кілька тижнів. Під час підготовки відбудеться обмін знаннями в рамках діалогу з європейськими інституційними інвесторами. Це робиться для того, щоб дати інвесторам достатньо часу для детального ознайомлення з таким типом транзакцій.

KfW вже зміг залучити компанію Union Investment як важливого якірного інвестора. Вона має великий досвід роботи з криптовалютами, що є важливим в межах підготовки транзакції.

Читайте також: В Україні з’явиться аналог німецького KfW: подробиці

Транзакцію здійснюватиме консорціум букраннерів у складі DZ Bank, Deutsche Bank, LBBW та Bankhaus Metzler. Вони також будуть залучені до діалогу з інвесторами. Також DZ Bank виступить колективним зареєстрованим власником облігацій.

Реєстратором криптовалютних цінних паперів буде франкфуртська фінтех-компанія Cashlink Technologies GmbH.

Зазначається, що KfW обмежиться лише випуском облігацій у цифровому форматі. Платежі будуть і надалі здійснюватися у традиційний спосіб за допомогою чинних платіжних систем.

Нагадаємо, британський телекомунікаційний провайдер Vodafone планує інтегрувати технологію блокчейн у смартфони. Компанія хоче це зробити, інтегрувавши криптовалютні гаманці з модулем ідентифікації абонента (SIM-картками).

Цей амбітний крок відбувається на тлі фінансового плану компанії, який, як повідомляється, передбачає, що Vodafone Idea — окрема компанія, що працює в Індії, в якій Vodafone Group має 45% акцій — візьме на себе майже $3 млрд боргу, в тому числі $1,8 млрд у вигляді кредитів протягом наступних двох років.

Також ми писали, що компанія MicroStrategy презентувала свою останню розробку MicroStrategy Orange. Це інноваційна платформа, яка використовує потужність мережі Біткоїн для децентралізованих рішень ідентифікації.

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

Засновник Dogecoin прокоментував крах крипторинку

Кеті Вуд зробила довгостроковий прогноз щодо Ethereum

KUNA призначила нового очільника ради директорів

google news