У Дніпрі бухгалтер обікрав підприємство на 3,3 мільйона гривень

У Дніпрі бухгалтер майже пів року здійснював фіктивні фінансові операції від імені підприємств. У такий спосіб він незаконно заволодів понад 3 мільйонами гривень. 
Про це повідомляє Відкритий з посиланням на ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області. 

За допомогою кваліфікованого електронного підпису бухгалтер безпідставно формував платіжні інструкції та вносив відомості про переказ грошей на інші рахунки.

В ході досудового розслідування встановлено, що 31-річний посадовець створював від імені підприємства замовлення в одному з гіпермаркетів, а потім оплачував товар за рахунок організації. У такий спосіб за чужі кошти підозрюваний придбав собі побутову техніку.

«Окрім того, займаючи посаду бухгалтера на підприємстві, він запропонував іншій фізичній особі-підприємцю свої послуги як фахівця бухгалтерського обліку. Підозрюваний увійшов у довіру до директорки підприємства та отримав дозвіл на формування платіжних доручень від її мені. Маючи доступ до фінансового рахунку підприємства, чоловік безпідставно вивів гроші на інший рахунок, заволодівши майже 200 тисячами гривень», – розповіли в поліції.

Свою злочину діяльність чоловік здійснював з травня по жовтень 2023 року. Впродовж цього часу він заволодів понад 3 мільйонами гривень.

У Дніпрі бухгалтер обікрав підприємство на 3,3 мільйона гривень - рис. 1

Бухгалтеру повідомили про підозру за статтями «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та «шахрайство».

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: ,