close-btn

Grayscale відкликала заявку на ф'ючерсний Ethereum-ETF: причини

Grayscale відкликала заявку 19b-4 для свого ф’ючерсного ETF на Ethereum, і криптовалютна спільнота обговорює можливу причину цього кроку

Grayscale відкликала заявку на Ethereum-ETF: причини

Фото: pexels.com

Grayscale Investments відкликала свою заявку на створення ф’ючерсного ETF на Ethereum. Хоча організація не розкрила причину свого рішення, криптовалютна спільнота висловила свою думку. Журналістка Fox Елеонора Терретт (Eleanor Terrett) також розкрила потенційні причини виходу Grayscale з ETF на ф’ючерси на Ethereum.

Чому Grayscale відмовилася від ф’ючерсного ETF на ETH

Аналітик Bloomberg ETF Джеймс Сейффарт назвав цю заявку стратегією “троянського коня”. Щобільше, він припустив, що Grayscale мала на меті повторити обставини, які призвели до схвалення їхнього біткоїн-ETF GBTC.

Сейффарт підкреслив, що Grayscale може використовувати суперечливий характер рішень SEC. Він навів приклад того, як Grayscale виграла судовий процес, висвітлюючи рішення SEC про схвалення ф’ючерсних біткоїн-ETF, в той час, як спотові біткоїн-ETF були відхилені.

Однак установа розіграла зворотну карту і відмовилася від цієї можливості. Сейффарт припустив, що на цей крок вплинула SEC. Він зазначив, що представники SEC могли зустрітися з керівництвом Grayscale і переконати їх відкликати ф’ючерсний ETF на Ethereum.

Журналістка Елеонора Терретт запропонувала іншу оцінку ситуації. Вона зазначила, що Grayscale так і не завершила подачу S-1 для свого ф’ючерсного ETF на Ethereum. Терретт припустила, що SEC, можливо, чекала на розгляд завершеної ф’ючерсної заяви, перш ніж розглядати спотову заяву. Тим часом Grayscale могла чекати повної ф’ючерсної заяви від когось із конкурентів.

Оскільки жодна інша сторона не подала остаточної заявки на створення ф’ючерсного ETF на Ethereum, Grayscale могла відмовитися від цієї ініціативи, щоб заощадити час і ресурси. Крім того, Елеонора вказала на відносно низький попит інвесторів на діючі ф’ючерсні ETF на Ефіріум з моменту їх запуску минулого року.

Ці фактори, а також дедлайн за заявками на спотові Ethereum-ETF, що наближається, цілком можуть пояснити рішення Grayscale Investments.

Вам може бути це цікаво:

google news