RU
 

Зеленський провів переговори з Орбаном

Текст: ,  8 травня 2024, 18:25
0
3639
Зеленський провів переговори з Орбаном
Фото: Пресслужба президента України
Володимир Зеленський поспілкувався з Віктором Орбаном

Для України важлива позиція Угорщини, коли йдеться про наближення миру, зазначив президент.

Президент України Володимир Зеленський провів тривалу та предметну розмову з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Про це український лідер повідомив у соцмережі Х в середу, 8 травня.

"Запросив його на Саміт миру. Нам важлива позиція Угорщини, коли йдеться про наближення миру та про спільну регіональну безпеку", – написав він.

Зеленський підкреслив зацікавленість України в добросусідських відносинах з Угорщиною і розвитку співпраці в торгівлі, енергетиці та логістиці.

"Узгодили подальші кроки з розв’язання всього спектра двосторонніх питань на взаємовигідних умовах. Обговорили європейську інтеграцію України. Переконаний, що швидкий вступ України до ЄС піде на користь обом нашим державам", – додав президент.

Також Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

"Обговорили подальшу оборонну співпрацю, а також майбутній Саміт миру у Швейцарії. Прем’єр-міністр підтвердив свою участь у заході", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 4 травня глава Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з очільником МЗС Угорщини Петером Сіярто. Вони обговорили українсько-угорські відносини.

Угорщина заявила, що не "відправить на смерть" чоловіків-біженців з України

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинапрезидентВенгрияпремьер-министрВиктор ОрбанВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі