RU
 

На Закарпатті планують будівництво п'яти сміттєпереробних заводів

Текст: ,  8 травня 2024, 18:48
0
4370
На Закарпатті планують будівництво п яти сміттєпереробних заводів
Фото: Міндовкілля
Підписання меморандуму про будівництво заводів з переробки сміття

На Закарпаття переїхали чимало українців, які змушені були покинути свої домівки через окупацію або постійні обстріли, а збільшення чисельності населення спричинило зростання кількості побутових відходів.

До кінця 2027 року на Закарпатті планують побудувати п’ять сміттєпереробних заводів на понад 600 робочих місць (разом). Відповідний меморандум про співпрацю в середу, 8 травня, підписали міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець і голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, передає пресслужба Міндовкілля.

Повідомляється, що після повномасштабного вторгнення РФ на  Закарпаття  переїхали чимало українців, які змушені були покинути свої домівки через окупацію або постійні обстріли, а збільшення чисельності населення спричинило зростання кількості побутових відходів.

"Якщо раніше для регіону достатньо було б створити потужності для обробки 300 тис. т відходів на рік, то зараз йдеться вже про понад 500 тис. т. Вирішити цю проблему мають п’ять нових сміттєпереробних заводів, які планують збудувати у Ужгородському, Мукачівському, Хустському, Тячівсько-Рахівському та Берегівському районах. Це нові сортувальні та переробні підприємства, які сукупно створять понад 600 нових робочих місць", - сказав міністр.

Інвестиційна вартість проєкту - понад 152 млн євро.

Зазначається також, що фактично будівництво одного заводу коштуватиме стільки ж, скільки й створення одного полігону.

"Однак наша мета - досягти європейських стандартів управління відходами, а отже зменшити відсоток захоронення, а натомість нарощувати обсяги переробки відходів", - йдеться у повідомленні.

Початок проєктування заводів на Закарпатті запланований на кінець червня - початок липня цього року, а почати діяти заводи орієнтовно можуть наприкінці 2027 року.

Раніше повідомлялося, що на Одещині збудують сім заводів для переробки сміття.

В ногу з ЄС: коли у нас перероблятимуть усі відходи і що буде з полігонами

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетПідсумки 19.05: Перемога Усика і знищення Ковровця
В Харкові прогримів вибух
Генштаб описав ситуацію на Харківщині
Відключення електроенергії: як вплине потепління
РФ зібрала третину своїх ракетоносців в Оленьї: ЗМІ назвали небезпеку
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: экологияЗакарпатьемусорзаводМинприродыпереработка отходов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі