Поки Кадиров живий, він залишиться при владі, — Курносова

Рамзан Кадиров. Фото: dialog.ua

Стан здоров’я глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова помітно погіршився, але рано говорити про зміну влади, адже він правитиме, поки живий. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила політична аналітикиня і головна редакторка порталу After Еmpire Ольга Курносова.

“Поки Кадиров живий, він при владі залишиться. Ну, а після його смерті будуть дуже гострі історії, тому що, як ми всі пам’ятаємо, Чечня — це кланова республіка. І хто переможе в цій боротьбі — питання поки що відкрите”, — сказала вона.

Експертка зазначила, що Кадиров усіляко намагається залишити правління своїй родині, тому розставляє на пости родичів. Але у Кремля можуть бути інші плани.

“Невипадково Кадиров на всі пости розставляє своїх найближчих родичів. Він думає, що таким чином йому вдасться зберегти й після смерті контроль над республікою. Але я думаю, що Кремль цього не допустить. Кандидатів багато. І [чеченський військовий діяч] Апті Алаудінов, про якого багато говорили, але є й інші вірні Кремлю люди”, — констатувала вона.

Читайте також: У разі зникнення Кадирова Кремль може призначити нейтральну фігуру з числа російських силовиків — думка

Прямий ефір