Чимало жителів Києва стали жертвою атаки мошки: що робити після укусів

Наслідки укусів мошки у Києві.

Наслідки укусів мошки у Києві. Фото: tsn.ua

Події
08 травня 20:02

Масові скарги на укуси чорної мошки нині не дивують нікого з киян. У Києві неприємних для людей комах справді стало багато цієї весни.

Найбільша ймовірність стати жертвою укусів цих комах - у парках та біля водойм. Постраждалі від укусів поскаржилися ТСН, що "на ранок розпухли губи, вуха, хоча там не кусали. По всьому тілу почалася ніби кропив'янка. Почалася задуха, почала крутитися голова. Тому довелося негайно звернутися до лікаря".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Передплатити, щоб бути. в курсі найважливішої інформації

За словами ще однієї постраждалої, вона зазнала атаки мошки прямо посеред столичного парку. Лікар, подивившись на укуси, навіть порахував, що занесено якусь інфекцію. При цьому постраждала Світлана здала аналізи та її, на щастя, не виявили. Почервоніння були суто алергічною реакцією.

За словами Президента Асоціації професіоналів довкілля Людмили Циганок, найбільші скупчення мошки в Україні – там, де багато лісів, водойм, сиро та тепло. Це північні регіони країни – від Волині до Чернігівщини. Комахи можуть мігрувати.

Як каже Олександр Назаренко – головний лікар клініки імунології та алергології, цього року пацієнтів з укусами – дуже багато: "Алергія на комах часто пов'язана з токсичною дією слини цієї мошки. Це може бути у людей, коли є різні порушення обміну речовин, або коли є алергічна реакція самих комах ".

На думку лікаря, потрібно приймати антигістамінні препарати, не розчісувати місця укусу. А йти до медиків, тільки якщо стало гірше. Іноді від такої алергії трапляються й смертельні випадки.

Чиста алергічна реакція має пройти вже через кілька хвилин, а от якщо занесена інфекція, то вона може тривати вже кілька днів – і симптомами будуть набряк чи навіть нагноєння.

Нагадаємо, Vgorode нещодавно публікував поради після укусів кліщів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах