Головна Новини Суспільство Війна з Росією Штурм півмільйонним угрупованням: чи реальний сценарій захоплення Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Штурм півмільйонним угрупованням: чи реальний сценарій захоплення Харкова

Роман Світан пояснив, навіщо окупанти розгортають війська на кордоні Харківської та Сумської областей

8 травня 2024, 20:55 comments1640
Поділіться публікацією:

Майбутній  наступ російських окупаційних  військ на Харків і Суми, про що  пишуть  західні ЗМІ, неможливий з об'єктивних причин,  пояснив  полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан.

Штурм півмільйонним угрупованням: чи реальний сценарій захоплення Харкова

Наступ РФ на Харків (фото з відкритих джерел)

Як  заявив полковник в інтерв'ю Obozrevatel, РФ не розпочинатиме масштабних бойових дій в  новому напрямку, доки  повністю не окупують українські  території, які  вписали до  російської конституції (Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську, — ред.).

"Щоб почати наступати на Суми або на Харків, їм треба закинути Запорізьку і Херсонську області, які зараз окуповані, вивести звідти війська, добрати ще до півмільйона військ і розгорнути їх, наприклад, у районі Харкова. Такі дії вони проводити не можуть і не будуть. Їм просто нічим", — переконаний експерт.

При цьому військовий упевнений, що розгортання  угрупування  на кордоні Харківської та Сумської областей потрібно  загарбникам ще й для того, щоб "зв'язати" наші війська на цьому напрямку, аби  ЗСУ не змогли перекидати підкріплення до Донецької та Луганської областей.

"З цією метою вони можуть перекинути туди кілька підрозділів і з'єднань залежно від можливостей. Але масштабних наступальних операцій їм просто нічим проводити, оскільки ці області ще не "приєднані" до РФ <...> Просто у них немає зайвих півмільйона солдатів, щоб розгорнути наступальні операції в Сумській або Харківській областях", — завершив Роман Світан.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що наступ на Харків швидше за все буде. У США оцінили шанси РФ на захоплення міста. Російське військове командування формує Північне угруповання військ із елементів Ленінградського військового округу щодо операцій на Бєлгородсько-Харківському оперативному напрямі. Проте армія РФ не має достатньо сил для захоплення таких обласних центрів, як Харків чи Суми. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини