Головна Новини Світ Росія У РФ студентів змушують працювати на ВПК: що роблять з тими, хто відмовляється
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ студентів змушують працювати на ВПК: що роблять з тими, хто відмовляється

Заміть практики російських студентів відправляють працювати на військові підприємства

8 травня 2024, 21:17
Поділіться публікацією:

Студентів Балтійського державного технічного університету РФ відправляють на військові підприємства замість навчальної практики.  

У РФ студентів змушують працювати на ВПК: що роблять з тими, хто відмовляється

Росія змушує студентів працювати на війну. Фото з відкритих джерел

За даними Центру національного спротиву, студентів змушують підписувати трудовий договір та документи про доступ до державної таємниці.

Повідомляється, що студенти також зобов’язані заповнити анкету про особисті дані, вид діяльності, сімейний стан, виїзди за кордон, а також надати інформацію про найближчих родичів.

За інформацією Центру спротиву, російських студентів, які відмовляються працювати на ВПК, відраховують через “борг за практику”. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російських школярів змусили дивитися так звану інавгурацію диктатора РФ Володимира Путіна. Російські освітні установи масово звітували в соцмережах про перегляд учнями прямої трансляції церемонії вступу російського диктатора на головну посаду в Кремлі. Як відомо, 7 травня у Москві пройшла "інавгурація" Володимира Путіна, який вп'яте очолив РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон намагається досягти більшої суб’єктності для Європи, аби не бути на одній із сторін у протистоянні США і Китаю, вважає політолог Ігор Чаленко. "Макрон хоче стати лідером нового полюсу в геополітиці. Французький лідер намагається виокремити Європу в територіальному вимірі, яка буде мати свою окрему позицію. Тому він активно працює над темою стратегічної автономії Європи. Водночас Макрон боїться можливого конфлікту між Китаєм і США та намагається разом з Європою зіскочити з цього поїзду", — заявив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини