Головна Новини Світ Німеччина Німеччина встановила правила на 9 травня, які викликали в росіян в істерику
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина встановила правила на 9 травня, які викликали в росіян в істерику

Поліція Берліна заборонила російську символіку на радянських меморіалах

8 травня 2024, 21:25 comments1136
Поділіться публікацією:

З нагоди відзначення закінчення Другої світової війни 8 і 9 травня правоохоронці  Берліна опублікували  правила, які стосуються радянських меморіалів у місті та на  його найближчих околицях. Про це  інформує  RBB24. 

Німеччина встановила правила на 9 травня, які викликали в росіян в істерику

Німеччина заборонила георгіївські стрічки на 9 травня (фото з відкритих джерел)

Зокрема, представники поліції  Берліна забороняють  демонструвати російську символіку  під час пам'ятних заходів, які  пройдуть  8 та 9 травня з нагоди 79-ї річниці перемоги над фашизмом. Це  прапори Росії, георгіївські стрічки та інша символіка, що має відношення до вторгнення  РФ в Україну.

"Правила застосовуються до радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде, а також до відповідних безпосередніх околиць у середу та четвер: забороняється вивішувати такі символи, як прапори і георгіївські стрічки, використання уніформи чи елементів уніформи та значки біля та неподалік меморіалів. Також заборонені маршові та військові пісні, а також знаки, які можуть прославляти російсько-українську війну. Це включає, наприклад, символ "Z",- говориться  в повідомленні.

Обмеження стосуються лише заходів, що будуть  біля радянських меморіалів, вони не поширюються на ветеранів Другої світової війни.

На цю заборону вже є реакція   російського посольства  у Німеччині. Там називають  це рішення "неприйнятним" і "дискримінаційним", зазначаючи, що обмеження суперечать "духу повоєнного історичного примирення народів Росії та Німеччини". 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про п'ять найпопулярніших свят серед українців: на якому місці День перемоги. Ставлення українців до Дня перемоги, який раніше відзначалося 9 травня, суттєво змінилося. Зараз це одне із двох найменш популярних свят. 

Найменш популярні свята цього року День перемоги та День праці (1 травня) – лише 11% та 4% українців святкують ці дати як улюблені чи важливі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

8 травня 2024, 20:34

Не ,ну а чо?Сами выиграли,у себя сами и отмечайте..плешивому привет..


Новини