RU
 

Зеленський підписав укази про призначення суддів

Текст: ,  8 травня 2024, 21:26
0
2186
Зеленський підписав укази про призначення суддів
Фото: Минюст Украины
Володимир Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів

Голова держави вперше з початку повномасштабного вторгнення підписав укази про призначення на посади суддів.

Президент України Володимир Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів на посади суддів місцевих судів. Це перші з 2022 року укази про призначення на посади суддів, повідомляється на сайті Офісу президента.

У повідомленні вказано, що укази стосуються трьох категорій:

  • суддів, у яких сплив п’ятирічний термін повноважень і які пройшли кваліфікаційне оцінювання суддів вже за нового складу ВККС
  • учасників добору на посади суддів 2017 року, які пройшли співбесіди з новими складами ВККС та ВРП
  • групи кандидатів на посади суддів, подання яких у 2016 році були повернуті тодішньою Адміністрацією Президента у ВРП, а звідти - у ВККС. Зазначені кандидати також пройшли співбесіди з новими складами ВККС та ВРП.

"На сьогоднішній день залишаються не закритими від 22% до 61% посад суддів в залежності від спеціалізації і інстанційності. Деякі суди не здійснюють правосуддя внаслідок відсутності суддів. Це впливає як на доступ громадян і бізнесу до правосуддя, так і на навантаження суддів, як наслідок - відображається на строках розгляду справ", - повідомила заступниця керівника Офісу президента Ірина Мудра на своїй Facebook-сторінці у середу, 8 травня.

Вона зазначила, що зараз же після підписання Указів "проблему не буде вирішено остаточно, адже оголошені конкурси будуть тривати до 2025 року", проте вона назвала цей крок "світлом у кінці тунелю". 

"Вже можу звітувати про проведену роботу в Офісі Президента, з чого почала: інвентаризації внесених Вища рада правосуддя подань про призначення суддів; розробка концепції розвитку системи правосуддя з чіткими KPI на 2024-2026", - додала Мудра.

Чиновниця зауважила, що вона "завжди відкрита до дискусії з фахівцями та експертами", що дасть змогу "подолати виклики разом" й додала, що це стосується і Офісу президента - він теж відкритий до співпраці.

Як ми вже писали, Мін’юст виграв справу проти китайської будівельної компанії Xinjiang Communications Construction Group у трьох судових інстанціях КНР.

Передача Україні прибутків від активів РФ: Мін'юст повідомив про "крок №2"

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинаМинюст Украинысудьисудебная реформаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі