Головна Новини Світ НАТО Що не так з НАТО: експерт поставив блоку жорсткий "діагноз"
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з НАТО: експерт поставив блоку жорсткий "діагноз"

Через обмежену політику Альянс втратив ефективність

9 травня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

НАТО не може бути ефективним альянсом, виконуючи лише функції стримування, а тому має стати альянсом запобігання загроз від диктаторських режимів, вважає політолог Олександр Антонюк.

Що не так з НАТО: експерт поставив блоку жорсткий "діагноз"

НАТО вичерпало себе як оборонний блок. Фото з відкритих джерел

"Запорука миру – це не просто адекватна реакція, а запобігання загроз. Що таке сьогодні НАТО? Це фактор стримування. Зараз НАТО не справляється з викликами та загрозами, які несе коаліція тоталітарних режимів, в якій ключові ролі відіграють Росія і Китай. Відповідно Альянс повинен переглянути свої принципи, статтю 5 про колективну безпеку та інші статті. Тобто НАТО має перейти від альянсу стримування до альянсу запобігання", – сказав Олександр Антонюк.

Теперішню неефективність НАТО політконсультант пояснив медичними термінами: "Є хвороба. Ти, як лікар, ставиш діагноз. Якщо ти ставиш діагноз, але не проводиш лікування, то в кінцевому результаті хвороба прогресує і призводить до фатальних наслідків. Тому НАТО має не лише ставити діагноз, але й проводити лікування, щоби уникнути фатальних наслідків у вигляді Третьої світової".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон намагається досягти більшої суб’єктності для Європи, аби не бути на одній із сторін у протистоянні США і Китаю, вважає політолог Ігор Чаленко. "Макрон хоче стати лідером нового полюсу в геополітиці. Французький лідер намагається виокремити Європу в територіальному вимірі, яка буде мати свою окрему позицію. Тому він активно працює над темою стратегічної автономії Європи. Водночас Макрон боїться можливого конфлікту між Китаєм і США та намагається разом з Європою вийти з цього поїзду", — заявив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

9 травня 2024, 00:23

нато це лоховська шарашкина труслива контора!


Новини