RU
 

Підсумки 08.05: Удар по енергетиці і активи РФСюжет

Текст: ,  9 травня 2024, 06:58
0
1448
Підсумки 08.05: Удар по енергетиці і активи РФ
Фото: ДСНС
РФ завдала удару по енергооб'єктах у шести регіонах

РФ атакувала енергетичні об'єкти у шести областях; ЄС визначився щодо прибутків з активів Росії. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Удар по Україні: ППО знищила 39 ракет і 20 дронів

Російські війська уночі 8 травня атакували Україну 55 ракетами різних типів та 21 ударним дроном, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети Калібр; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 "Шахедів". Також під атакою була столиця; ракети заходили на Київ з різних напрямків. Але всі повітряні цілі в районі Києва були знищені. Однак у Київській області внаслідок нічної атаки знищено та пошкоджено 14 приватних будинків, дві людини постраждали. У Кіровоградській області під час обстрілу пошкоджено будинки, поранено 8-річну дитину.

РФ атакувала енергетичні об'єкти у шести областях

Російські війська під час нічного удару атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести регіонах України. Зокрема ворог атакував об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. В Міненерго закликали до відповідального споживання електроенергії у ранкові та вечірні години. В Укренерго попередили про можливі відключення по всій країні.

ЄС визначився щодо прибутків з активів Росії

Посли країн Євросоюзу вирішили передати Україні прибутки від заморожених російських активів. Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Рікарда Йозвяк. "Посли ЄС домовились про останній крок – відправку арештованих непередбачуваних надприбутків від російських державних активів, які заморожені в Євросоюзі, до України", – написав він.

Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №11079-1 про мобілізацію деяких категорій засуджених. При цьому частково прибрали ризики щодо антикорупції, на яких наголошував антикорупційний комітет. Зокрема, право мобілізуватися з тюрми прибрали для депутатів та частини топ-корупціонерів (з винятками), а також винних у тяжких злочинах (на кшталт вбивства, зґвалтування).

Зеленський провів переговори з Орбаном

Президент України Володимир Зеленський провів тривалу та предметну розмову з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. "Запросив його на Саміт миру. Нам важлива позиція Угорщини, коли йдеться про наближення миру та про спільну регіональну безпеку", – написав він. Зеленський підкреслив зацікавленість України в добросусідських відносинах з Угорщиною і розвитку співпраці в торгівлі, енергетиці та логістиці.

Нацизм відродився з маркуванням Сделано в России - Зеленський

Нацизм у світі відродився. Тільки з новим маркуванням: Сделано в России. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час звернення з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Він зазначив, що світ проспав відродження нацизму - о 5-й ранку 24 лютого 2022 року. І сьогодні всі, хто пам’ятає Другу світову та дожив до наших днів, відчувають дежавю. За словами Зеленського, зупинити це, як і в 1945-му, здатен тільки об’єднаний вільний світ, об’єднаний в антипутінську коаліцію.

Коломойського підозрюють в організації вбивства

Правоохоронці повідомили підозру в організації замовного вбивства відомому бізнесмену. За даними слідства, підозрюваний замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства. При цьому він діяв з мотивів особистої помсти. Зазначається, що найняті члени банди здійснили напад на директора однієї з юридичних компаній, нанісши йому удари та ножові поранення в життєво важливі органи. Водночас, цей злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди.

ЗМІ дізналися про план НАТО щодо відправлення військ в Україну

Країни-члени НАТО планують затвердити декларацію з відмовою від введення військ в Україну. Про це повідомляє італійська газета Corriere della Sera з посиланням на проєкт документа. Зазначається, що його можуть ухвалити на липневому саміті НАТО у Вашингтоні. Одне із ключових положень проєкту - "ніяких чобіт на землі". Мається на увазі відмова від введення військ НАТО в Україну. Крім цього, в документі йдеться про те, що керівництво "групою Рамштайн" щодо допомоги Україні перейде від США до штаб-квартири НАТО в Брюсселі. 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 18.05: Закон про мобілізацію і Вовчанськ
СюжетОлександр Усик - Тайсон Ф'юрі. Онлайн трансляція бою
СюжетПідсумки 16.05: Без світла і розстріл цивільних
СюжетПідсумки 15.05: Замах на Фіцо і удари по Криму
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: НАТОэнергетиканацизмКоломойскийИгорь Коломойский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі