Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали дві цілі останніх масованих атак РФ на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали дві цілі останніх масованих атак РФ на Україну

Росія хоче зменшити ефект від прибуття нової партії допомоги від США

9 травня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Останніми ударами країна-агресор намагається вразити енергосистему та виснажену ППО України перед прибуттям американської допомоги у сфері безпеки. Як передає портал "Коментарі", такої думки дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни.

У США назвали дві цілі останніх масованих атак РФ на Україну

Удари по енергетиці України. Фото: з відкритих джерел

У ISW зазначають, що в ніч з 7 на 8 травня російські війська здійснили масштабні удари ракетами та з безпілотників по об'єктах української енергетичної інфраструктури, продовжуючи тиснути на виснажену систему протиповітряної оборони України напередодні прибуття масштабної допомоги з боку США та Заходу у сфері безпеки.

Експерти вважають, що це вже п'ятий великомасштабний російський ракетний та дроновий удар по українській енергетичній інфраструктурі з 22 березня 2024 року.

Крім того, йдеться в огляді, війська РФ також посилили удари по українській транспортній інфраструктурі останніми тижнями, очевидно, намагаючись вивести з ладу українські наземні лінії зв'язку та обмежити потік очікуваної американської допомоги у сфері безпеки на фронті.

Російські війська продовжують інтенсивно атакувати українські енергетичні об'єкти обмеженими серіями великих ракетних ударів і ударів з безпілотників, що свідчить про те, що Росія надає перевагу зусиллям, спрямованим на руйнування енергетичної мережі. Або ж має на меті використовувати більшу кількість ракет, щоб послабити українську систему протиповітряної оборони у безпосередній близькості до енергетичних об'єктів та завдати їм значної шкоди.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на військових фронтах російсько-української війни залишається складною. Агресор продовжує завдавати масованих ракетно-дронових ударів, намагається розвинути тактично успіхи на землі, особливо в Донецькій області. Портал "Коментарі" обговорив із експертами поточний стан та перспективи російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини