Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії назвав ключову помилку Заходу щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії назвав ключову помилку Заходу щодо України

Петр Павел вважає, що ситуація на полі бою в Україні могла б бути іншою, якби Захід вчасно надав допомогу ЗСУ

9 травня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Нерішучість Заходу у підтримці України протягом усієї російсько-української війни стала великою проблемою. Якби допомога західних союзників була надана Україні раніше і в значно більших обсягах, ситуація могла б бути іншою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю ARD заявив президент Чехії Петр Павел.

Президент Чехії назвав ключову помилку Заходу щодо України

Петр Павел. Фото: з відкритих джерел

При цьому президент Чехії наголосив, що він сьогодні не відчуває, що Захід втратив віру в те, що Київ може вийти переможцем у війні, але він упустив дорогоцінний час.

"Із самого початку він (Захід – ред.) прагнув не допустити ескалації конфлікту. Кожен новий етап довго обговорювався, перш ніж він був остаточно реалізований. Якби ми пропустили цей період обговорень і оцінювання ризиків, Україна отримала б цю допомогу на кілька місяців, а можливо, і років раніше, і ситуація могла б бути іншою. Ми маємо винести уроки з минулого і надати допомогу зараз у максимально можливому обсязі і якнайшвидше, щоб запобігти подальшій втраті Україною територій і людських життів", – висловився президент.

Він додав, що не можна забувати причини того, як виникають війни, тому що існує багато паралелей між витоками Другої світової війни та війною в Україні.

Петр Павел згадав про приклад Чехословаччини, де німецька меншість у прикордонних районах послужила "прийменником" для гітлерівського вторгнення. У випадку з Росією та Україною "прийменником" назвали "російськомовну меншість" на сході.

"І так само, як ми нещодавно повелися з Росією, ми не хотіли визнати, що Гітлер справді міг почати війну такого масштабу. Західні союзники Чехословаччини в той час вважали, що зможуть врятувати світ, пішовши на поступки Гітлеру. І як же вони помилялися! І сьогодні багато людей схильні говорити: "Давайте поступимося Путіну, віддамо йому шматок України, і війна закінчиться, і настане мир". Можливо, нам варто поглянути на історію і винести з неї уроки для сьогоднішнього дня", — підсумував президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Київ та Москву підштовхують до переговорів: у чому важливість саміту світу. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини