Головна Новини Світ НАТО Угорщина назвала "божевільною місією" те, що хоче зробити НАТО для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина назвала "божевільною місією" те, що хоче зробити НАТО для України

Угорщина відмовилась від участі в допомозі НАТО для України на 100 млрд євро.

9 травня 2024, 08:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не буде брати участь у програмі довгострокової підтримки України від НАТО, яка передбачає створення фонду на 100 млрд євро. Сійярто назвав таку допомогу Україні "божевільною місію".

Угорщина назвала "божевільною місією" те, що хоче зробити НАТО для України

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото з відкритих джерел

У квітні генсек НАТО запропонував створити фонд для України в рамках Альянсу на 100 млрд євро. Більшість країн схвально відреагували на таку ініціативу, однак Угорщина виступила різко проти.

"Угорщина залишатиметься осторонь божевільної місії НАТО, попри увесь тиск", — сказав Сійярто.

Таким чином угорський міністр підтвердив слова речника уряду Золтана Ковача, який минулого місяця заявив, що Будапешт не буде підтримувати НАТО у питаннях, які "можуть наблизити альянс до війни або перевести його з оборонної коаліції на наступальну".

Останніми роками країни НАТО критикують Угорщину, зокрема через затягування зі вступом Швеції до альянсу, адже Будапешт останній з усіх країн проголосував за прийняття скандинавської  країни. Також Угорщину критикують за тісні зв'язки з Росією, попри повномасштабне вторгнення в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина блокує допомогу Вірменії від ЄС. Єреван офіційно звернувся з запитом до Європейського союзу, однак Будапешт вимагає, щоб ЄС виділив також допомогу Азербайджану, який не надсилав прохання про допомогу.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай назвав Угорщину країною на яку розраховують в Європейському союзі, зокрема через її головування в другому півріччі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини