Головна Новини Політика України 2024 Черги до ТЦК, а людей не вистачає: у ВР пояснили, чому така ситуація
commentss НОВИНИ Всі новини

Черги до ТЦК, а людей не вистачає: у ВР пояснили, чому така ситуація

Попри черги чоловіків до ТЦК, більшість з них не можуть бути мобілізовані через стан здоров'я або бронювання.

9 травня 2024, 08:55 comments1027
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після прийняття нового закону про мобілізацію в Києві та інших містах в Україні спостерігались великі черги чоловіків до ТЦК, які оновлюють свої дані. Попри це, збільшення кількості мобілізованих не спостерігалось. Секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко пояснив ситуацію з чергами чоловіків в ТЦК.

Черги до ТЦК, а людей не вистачає: у ВР пояснили, чому така ситуація

Черги до ТЦК у Тернополі. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу Роман Костенко прокоментував ситуацію з чергами чоловіків до ТЦК. За його словами більшість чоловіків, які прийшли до територіальних центрів комплектування мають бронь або проблеми зі здоров’ям, що дозволяє їм оновити дані, однак не бути мобілізованими.

"Зараз прийшли в ТЦК в основному оновлювати дані ті, хто має бронь або якісь питання щодо здоров’я, які впевнені, що вони практично не будуть призвані", — сказав Костенко.

За його словами ситуація з чергами чоловіків до ТЦК може змінитись найближчим часом, коли запрацює електронний кабінет військовозобов'язаного. Однак, Роман Костенко наголосив, що попри оновлення своїх даних через електронний кабінет, чоловікам все одно доведеться йти до ТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ТЦК заявили про чергову смерть військовозобов'язаного, якого після перевірки ВЛК направляли до навчального центру.

Також "Коментарі" писали про те, що на Закарпатті працівники ТЦК на вокзалі забрали українського 25-річного футболіста. Така ситуація викликала обурення у клубу, адже новий закон про мобілізацію з пунктом про зниження призовного віку до 25 років набирає чинності з 18 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини