Рада дозволила мобілізувати ув'язнених: кого це торкнеться

За ненавмисне вбивство можна отримати УДЗ, а за корупцію – ні.
Рада дозволила мобілізувати ув'язнених: кого це торкнеться
ілюстративне фото / Getty Images

На вчорашньому засіданні Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволяє деяким категоріям ув'язнених мобілізуватися до лав збройних сил. За закон проголосувало 279 депутатів Ради.

Про це пише ВВС з посиланням на народних депутатів України.

Зазначається, що закон забороняє мобілізувати засуджених за тяжкі злочини, як умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство, а також тих, хто одержав терміни за злочини проти національної безпеки. Не можна мобілізувати і чиновників, засуджених за корупцію, зокрема депутатів та частини топкорупціонерів – міністри, їхні заступники та помічники.

Читайте також:

Також не підлягають мобілізації засуджені за дії, спрямовані на повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, шпигунство, посягання на життя державного діяча, незаконне виробництво, придбання, розповсюдження чи зберігання наркотиків.

У той же час, як повідомляється, умовно-дострокове звільнення заради служби у ЗСУ дозволили тим, хто вчинив ненавмисне вбивство, крім тих, хто вчинив злочин у стані наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів.

Раніше ми писали про те, що Міноборони виключило з граф придатності до військової служби поняття «обмежено придатний», а хто раніше отримав цей статус, зобов'язані знову пройти ВЛК.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK