Європейський Союз з'явиться у Києві: подробиці

Чому проспект перейменували на честь Європейського Союзу

У Подільському районі проспект Правди депутати Київської міської ради перейменували на честь Європейського Союзу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради. 

Відповідне рішення ухвалили 8 травня на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 62 депутати.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко пояснив, що звичні топонімічні назви часів радянського союзу завжди мають вороже ідеологічне значення, яке десятиліттями впливає на свідомість.

Він зазначив, що проспект Правди було названо на честь центрального органу комуністичної партії радянського союзу газети “Правда”. “У час війни Київська міська рада прийняла рішення деколонізувати проспект. На основі електронного рейтингового голосування було обрано нову назву – проспект Європейського Союзу. Назва запропонована на честь економічного і політичного союзу, який об'єднує 27 держав-членів, що розташовані в Європі”, - зазначив він. 

Володимир Бондаренко наголосив, що Європейський Союз – давній і надійний геополітичний, економічний, а віднедавна і військовий партнер України. “Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі – стратегічний курс держави, закріплений у Конституції України. Тож вшанування ЄС у столичній топоніміці є логічним кроком на шляху до зміцнення взаємин”, – підкреслив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Валерій Залужний та Ліна Костенко отримали звання “Почесний громадянин Києва”. Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

9 травня 2024, 17:41

Жирный хряк бондаренко просто придумал на чем еще денег отмыть. Деканализация, мать их. Топонимы ему на сознание влияют. А когда членом компартии был - не влияли? Почему же тогда молчал столько времени, старый пидарас? И успокойтесь уже - никто ни в какой евросоюз нас и близко принимать не будет. Давно бы уже приняли , если бы хотели. Турцию , вон уже сколько лет обещаниями кормят, а тут и тем более. Да и не нужно оно, по правде говоря. Ни ес , ни нам. Во всяком случае - точно не в ближайшем будущем

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися