Відключення світла: бізнесу це майже гарантовано, населення під питанням

Глава "Укренерго" прокоментував ситуацію в енергосистемі.
Відключення світла: бізнесу це майже гарантовано, населення під питанням
Карстен Вюрт / unsplash.com

Після нових пошкоджень на об'єктах енергетичної інфраструктури внаслідок російських атак 8 травня дефіцит в енергосистемі є досить суттєвим. Його не зможе перекрити навіть імпорт електроенергії із ЄС. У зв'язку з цим, практично неминуче обмеження споживачів.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на слова голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького в ефірі УП. Live.

Читайте також:

За його словами, анонсоване раніше обмеження енергоспоживання для промислових споживачів "майже гарантовано" буде, для побутових - "залежить від того, наскільки всі ми, як споживачі, зможемо заощадити, добровільно обмежити своє електроспоживання".

"Постраждало багато важливих електростанцій - це і три електростанції ДТЕК, і дві ГЕС, тому ми відчуваємо цей дефіцит. Об'єкти "Укренерго", на жаль, постійно є цілями для ворога, але вплив на об'єкти компанії зараз не є вирішальним для енергосистеми, вирішальним є пошкодження великої кількості енергоблоків на ТЕС та ГЕС", - наголосив Володимир Кудрицький.

Глава «Укренерго» зазначив, що втрати генерації є досить суттєвими. і навіть імпорт електроенергії з Європи не здатний повністю перекрити дефіцит, що утворився в енергосистемі.

Раніше ми писали про те, що у вечірні години з 18.00 до 23.00 можливе обмеження споживання електроенергії для населення та промисловості по всій Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK