Головна Новини Світ Росія Повені та пожежі вже не такі страшні: у Росії скаржаться на нову "біду"
commentss НОВИНИ Всі новини

Повені та пожежі вже не такі страшні: у Росії скаржаться на нову "біду"

Нове лихо в РФ: нічні заморозки до -2 та дощі зі снігом

9 травня 2024, 10:37 comments2905
Поділіться публікацією:

Нещодавно росіянам довелося пережити потужні повені, після чого низка території країни-агресора охопили пожежі. Тепер же у трьох регіонах запровадили режим НС у сільському господарстві через заморозки. Як передає портал "Коментарі", режим надзвичайної ситуації запровадили губернатори Липецької, Тамбовської та Воронезької областей. Так, глава Липецької області Ігор Артамонов заявив, що заморозки, що вдарили на початку травня, призвели до "катастрофічних" наслідків. За його словами, у багатьох господарствах загинув урожай.

Повені та пожежі вже не такі страшні: у Росії скаржаться на нову "біду"

Заморозки у РФ. Фото: із відкритих джерел

"Зараз розглядаємо введення режиму надзвичайної ситуації в сільському господарстві на рівні регіону. Звернемося до федерального центру. Але треба розуміти, що цього року врожай буде набагато меншим за попередній", – йдеться у повідомленні.

Тим часом, глава Тамбовської області Максим Єгоров заявив, що введення режиму НС дозволить сільгосппідприємствам отримати страхове відшкодування через втрату врожаю.

"У ніч на 3, 4, 5 і 8 травня на території нашої області спостерігалося аномальне зниження температури від -1 до -5 градусів за Цельсієм. Це негативно позначилося на рослинах та майбутньому врожаї", – каже чиновник країни-агресора.

Крім того, у Воронезькій області через травневі заморозки загинули і були сильно пошкоджені понад 265 тисяч гектарів посівів. Відомо, що всі три регіони звернуться до російського уряду із проханням про виділення субсидій на компенсацію понесених втрат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни скаржаться на атаку дронів та вибухи: що стало мішенню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Росію охопили масштабні катаклізми, але не охопили масові протести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини