close-btn

У яку країну переїжджає найбільше українських стартапів

За даними польського уряду, близько 60% стартапів, що планують покинути Україну, будуть релокуватися до Польщі

У яку країну переїжджає найбільше українських стартапів

У яку країну переїжджає найбільше українських стартапів Фото: freepik.com

Про це в інтервʼю ЕП розповів віцепрем’єр-міністр – міністр цифровізації Польщі Кшиштоф Гавковський.

За його словами, близько половини усіх стартапів, що перебралися з України і релокувалися в Польщу, планують повертатися на батьківщину. При цьому, майже 60% стартапів, які запланували виїхати з нашої держави, хочуть відправитись саме до Польщі.

Також згідно з дослідженням, проведеним польським урядом, велика кількість українських розробників знаходять роботу саме в польських стартапах. Це неабияк сприяє розвитку останніх та позитивно впливає на економіку держави. Також співпраця експертів створює синергію, що формує IT-сектор Польщі як потужного гравця на світовому ринку.

Гавковський зазначив, що українці, які планують почати свою справу, отримують такі ж можливості, як і поляки, зокрема, вони можуть податися на будь-яке фінансування.

Цікаве по темі: Які стартапи частіше всього виживають на ринку

У матеріалі зазначається, що наразі в Польщі функціонує багато стартапів, заснованих чи релокованих українцями. Вони створюють екосистему, що дає сильний поштовх економіці країни. Через це уряд підтримує процес, стимулюючи розвиток ринку та даючи простір для створення нових робочих місць.

Раніше ми писали, що Google за сприяння Міністерства цифрової трансформації запускає другий етап Фонду підтримки Google для стартапів в Україні.

«Україна має потужну стартап-екосистему, але через війну українська економіка та бізнес стикаються із серйозними проблемами. Google продовжує підтримувати українські стартапи і за сприяння Мінцифри запускає другий етап Фонду підтримки Google для стартапів в Україні. Про це оголосили на технологічній конференції Tech Ecosystem Summit, яка об’єднала представників бізнесу та влади, щоб обговорити  виклики й перспективи розвитку ІТ-сфери», — йдеться у повідомленні Мінцифри.

Також нагадаємо, що на інвестиційному саміті SelectUSA Україну представлятиме одразу 15 стартапів.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Як уникнути ризиків при запуску стартапу та зацікавити інвесторів: поради СЕО платформи Quoroom Уляни Штибель

З якими юридичними складнощами зіштовхуються стартапи та як їх уникнути розповідає керівник практик Технологій та інвестицій Juscutum Петро Білик

Антикритерії, податки, опціони та венчурне фінансування: деталі нових переваг Дія.City

google news