Радянське сховище перетворили на сучасне укриття з виставками та концертами

Радянське сховище перетворили на сучасне укриття. Скриншот: kanaldim.tv

В Києві колишнє радянське сховище перетворили на сучасне укриття. Тут під час повітряної тривоги можуть сховатися до 200 осіб. В укритті організовують фотовиставки, воркшопи, концерти та літературні клуби. На ремонт одного такого сховища потрібно до 5 000 євро. Хто цим займається та чи готові ремонтувати інші радянські укриття, дізнавайтеся у "Ранку Вдома".

Колишнє радянське сховище перетворили на сучасне укриття. Тут під час повітряної тривоги можуть сховатися до 200 осіб. До ремонту могло вміститися втричі менше людей.

"Для нас важливим критерієм була наявність спільноти. Цей простір мав би забезпечувати їхні конкретні запити. В такій синергії шанси, що ці простори будуть підтримуються в належному стані, зростають в рази", — вважає архітектор проєкту Роман Сах.

Демонтаж зайвих елементів, дизайн, виготовлення меблів та облаштування укриття — все це студенти Київського національного університету будівництва й архітектури реалізували спільно з платформою "Острів". В укритті студенти організовують фотовиставки, концерти та літературні клуби.

На ремонт одного укриття, потрібно до 5 000 євро. З цим допомагають волонтери, студенти, громада. В майбутньому платформа "Острів" планує розширити свою діяльність і облаштувати ще кілька подібних укриттів.

Читайте також: Маріупольська "Халабуда" безплатно ремонтує квадрокоптери військовим

Прямий ефір