Головна Новини Суспільство Скандали Скандал на Євробаченні: поляки вимагають дискваліфікації однієї країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал на Євробаченні: поляки вимагають дискваліфікації однієї країни

Поляки закликали дискваліфікувати Сербію з Євробачення через скандал під час виступу польської співачки.

9 травня 2024, 11:05 comments4603
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поляки вважають, що Сербія припустилась "серйозного порушення правил конкурсу" Євробачення 2024, коли перервала виступ польської співачки Luna у півфіналі конкурсу. Замість Євробачення сербський канал почав трансляцію прибуття китайського лідера Сі Цзіньпіна.

Скандал на Євробаченні: поляки вимагають дискваліфікації однієї країни

Польська співачка Luna. Фото з відкритих джерел

7 травня пройшов перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення 2024 у якому визначились перші 10 учасників фіналу. Серед претендентів була також співачка з Польщі з піснею "The Tower". 

Головний сербський телеканал RTS перервав трансляцію польської співачки Luna, а на екранах показав прапори Сербії та Китаю. Згодом в ефірі почали транслювати аеропорт, куди прибув лідер Китаю Сі Цзіньпін. З часом телеканал повернув трансляцію Євробачення 2024, однак на сцені вже виступав інший конкурсант.

"Як би смішно не здавалася вся ця ситуація, це серйозне порушення правил змагань. Відповідальність мовника полягає в тому, щоб транслювати шоу, в якому відбувається голосування з даної країни... Якщо телеголосування фактично було використано без повної трансляції одного з виступів, у даному випадку польського, ситуація мала б призвести до високого фінансового штрафу з боку Європейської спілки суспільного мовлення", – повідомляє ресурс Misja Eurowizja.

Своєю чергою Eurovision Journal зазначає, що "Сербія є країною, яка практично не дає Польщі балів, і можливо, що так було б і зараз, але рішення RTS має зустріти серйозні наслідки з боку Європейської мовної спілки".

Ця інформація явно обурила шанувальників Євробачення з Польщі. У коментарях інтернет-користувачі, серед іншого, вимагали: дискваліфікація Сербії або накладення серйозного фінансового штрафу на цю країну. 

Зазначимо, що Польща не пройшла до фіналу Євробачення 2024. А Сербія, яка також була представлена у першому півфіналі змогла пройти далі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поляки не вперше залучені до скандалів на Євробаченні. Перед початком першого півфіналу конкурсу поляки закликали не голосувати за Україну.

Також "Коментарі" писали про один з найбільш шокуючих виступів на Євробаченні 2024.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини