Катерининська площа та вулиця тепер офіційно Європейські

Катерининська площа та вулиця тепер офіційно Європейські.

Катерининська площа та вулиця тепер офіційно Європейські. Фото: suspilne.media

Події
09 травня 11:40

У четвер, 9 травня, в Одесі на колишній Катерининській площі встановили табличку з новою назвою "Європейська". Таким чином її та вулицю Катериненську остаточно перейменували. Про це повідомляє " Суспільне ".

На відкритті були присутні музиканти.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: suspilne.media

Нагадаємо, що перейменування Катерининської площі та однойменної вулиці підтримали депутати Одеської міськради на останній сесії 24 квітня. Такі назви 4 квітня запропонувала історико-топонімічна комісія.

Катерининська вулиця існувала з 1823 року. Назва перейшла від назви площі Катерининської, з якої починається вулиця. На підставі міста на цьому місці заклали церкву "на ім'я Святої Великомучениці Катерини для військовослужбовців поблизу військової гавані". Щоправда, її так і не збудували. У період румунсько-німецької окупації, з 19 листопада 1941 року по 14 квітня 1944 року, Катерининська вулиця носила ім'я Адольфа Гітлера. Вже за радянських часів вулицю назвали на честь Карла Маркса. Назву Катерининської їй повернули 20 вересня 1991 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах